OmniGroup med gratis-programmer

OmniGroup med gratis-programmer

OmniGroup lanserer nå fire av sine programmer i freeware-versjon.

Mac-verdenen har en frodig underskog av både shareware og freeware. OmniGroup tilfører nå gratis-segmentet fire nye bidrag.

OmniGroup har vært på banen lenge som Mac-utviklere, og er for mange kanskje mest kjent som gjengen bak OmniFocus, OmniGraffle, OmniPlan og OmniOutliner.

I senere tid har firmaet hatt suksess med iPhone-programmer også, og da gjerne i forlengelse av desktop-programvaren. Muligens varsler dette om et skifte i fokus for Omni-gruppen, for nå gjøres fire eldre programmer i desktop-porteføljen deres tilgjengelige helt vederlagsfritt.

Og det er vi alltid fornøyd med.

Fire gratis-programmer

De fire programmene som det er snakk om, er OmniWeb, en alternativ nettleser som har røtter tilbake til tiden før OS X; OmniDazzle, et lite program for morsomme grafiske skjerm-effekter; OmniDiskSweeper, et nyttig verktøy for håndtering av store filer; og OmniObjectMeter, et utvikler-verktøy for minne-optimalisering i forbindelse med koding av programmer under OS X.

OmniGroup står for kvalitet, og bedyrer at dette frislippet skyldes at man fokuserer virksomheten på andre prosjekter, uten at det betyr at man ikke vil støtte disse nå gratis-programmene i tiden fremover.

Ikke på konkursens rand

På sin webside understreker OmniWeb at lanseringen av freeware-versjoner av noen av programmene på ingen måte er noe signal om at firmaet står på konkursens rand. Tvert imot har selskapet nettopp hatt sitt aller beste år og er i ferd med å ansette flere medarbeidere, heter det.

Nå kan man vel undres over om det er stort poeng i så fryktelig mange alternative nettlesere, for eksempel, men noen av programmene vil alltids kunne komme til nytte.

Ta turen over til OmniGroup for å utforske tilbudet ved å gå hit.

Utvikling