Oracle har sluppet Java 7 RC

Oracle har sluppet Java 7 RC

Den første, og kanskje siste, slippkandidaten til Java 7 er ute.

Oracle regner med å slippe den endelige versjonen av Java 7 den 28. juli, dersom de ikke finner noen alvorlige feil i slippkandidaten som nå er ute. Det blir den første store oppdateringen av Java på fem år, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Vi vet alle at dette har tatt tid, av forretningsmessige og politiske grunner, sa Oracles sjefsarkitekt for Java, Mark Rheinhold, i en webcast torsdag.

Første og siste RC

Grunnene Rheinhold sikter til stammer fra oppkjøpet Oracle gjorde av Sun i 2010, som den gang kontrollerte Java. Mange i Java-samfunnet har vært kritiske til hvordan Oracle håndterer utviklingsrammeverket.

Testversjonen som nå er sluppet av Java Development Kit (JDK) 7, er den første – og muligens den eneste – RC-kandidaten for utviklingsmiljøet, skriver Rheinhold i en blogg.

Den nye versjonen er mer evolusjonær enn revolusjonær, ifølge Rheinhold.

- Det er noen betydelige forbedringer, men ikke noe virkelig banebrytende, mener han.

Bedre filhåndtering og dynamiske språk

En funksjon som Java-sjefen fremhever, er et forbedret I/O-grensesnitt for filsystemer, som skal gjøre at man kan lese flere typer filatributter og få mer nøyaktige feilmeldinger. Filoperasjoner skal også generelt gå raskere på grunn av færre kall til operativsystemet.

- Endelig får vi et omfattende grensesnitt for filsystemer, sier Staffan Friberg, produktsjef i Oracles Java Platform-gruppe.

Et annet område for forbedringer er måten Java kan bli benyttet av flerkjerneprosessorer, takket være inkluderingen av rammeverket Fork/Join, JSR 166.

Java 7 introduserer også formelt støtte for dynamiske språk. I løpet av de siste fem årene har mer enn 200 ikke-Java-språk som Scala, Jruby, Jython og Groovy blitt utviklet for å kjøre på Java Virtual Machine (JVM), og utgjør nå en viktig del av økosystemet rundt Java.

Den endelige utgaven av Java 7 må godkjennes av Java Community Process, Javas øverste beslutningskomité, før den kan utgis.

Java Standard Edition 7 RC kan lastes ned her.

Les om:

Utvikling