Oracle slutter fred med Microsoft

Oracle slutter fred med Microsoft

Oracle-sjef Larry Ellison dropper alle planer om å ødelegge Microsoft. Nå binder en ny avtale de to selskapene sammen.

De tidligere erkefiendene Microsoft og Oracle starter nå et samarbeid om sine skyteknologier. Dette er oppsiktsvekkende, fordi Oracle-sjef Larry Ellison sjelden har forsømt en sjanse til å ødelegge for Microsoft.

Med det nye samarbeidet vil de to selskapene levere Oracle-programvare via Microsofts skyplattform Azure.

Oracle vil med avtalen levere full sertifisering og støtte. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Flere analytikere har antydet at avtalen på flere måter er fornuftig. Dette ikke minst fordi mange Microsoft-kunder er storforbrukere av Oracle-programvare, samtidig som mange Oracle-kunder baserer seg på Windows.

Betydelig kursendring

Dette handler om en ganske markant kursendring. Administrerende direktør Larry Ellison har i mange år betraktet Microsoft som en fiende som skulle ødelegges. Han har imidlertid alle vært i nærheten av å nå det målet, Oracle har havnet i skyggen av mektige Microsoft.

I utgangspunktet er denne avtalen perfekt for begge parter – den gir den begge muligheten til å satse på nye markeder på en mye mer målrettet og aggressiv måte.

- Microsoft har aldri hatt noe i mot Oracle – eller Sun for den sags skyld. Det har vært sjefene for Oracle og Sun som har vært fast bestemt på at de vil prøve å ødelegge Microsoft, sier Rob Enderle fra analyseselskapet Enderle Group til Computerworld USA.

Ramme Vmware?

Han påpeker at Oracle i lengre tid har samarbeidet med Microsoft med mindre prosjekter, og den nye avtalen er et uttrykk for at begge selskapene er på jakt etter noe større enn å bare ødelegge for hverandre.

Analytiker Wes Miller fra analyseselskapet Directions on Microsoft, mener at avtalen på lengre sikt for alvor vil kunne ramme VMware som er rival for begge selskapene.

- Microsoft vil få flere kunder til Azure-plattformen, og Oracle vil få kunder som ønsker å bruke teknologi i skyen, sier Miller.

Les om: