Oracle tar patentomkamp

Oracle tar patentomkamp

Trenger å sikre patentene som skal til for å saksøke Google.

Denne uka startet Oracle den første av omkampene med Patentkontoret i USA om å få godkjent patenter som er blitt avvist. Selskapet trenger patentene til rettsakene de er i gang med mot Google. Det er bruken av det Oracle hevder er deres patenter i Google Android som er målet.

Det var i forrige måned at Patentkontoret avviste helt eller delvis fire av sju patentsøknader i en forhåndsevaluering. Alle patentene er med i søksmålet mot Google, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Viktig strategisk

Det var Google som ba Patentkontoret revurdere patentene etter at søksmålet kom fra Oracle. Patentene omhandler hvordan Android kjører Java-applikasjoner i Android. Patentene kom Oracle i hende etter at oppkjøpet av Sun Microsystems ble gjennomført i fjor sommer. Om lag samtidig som Sun kom inn døra hos Oracle, var søksmålet på tur ut.

Den første omkampen gjelder også det patentet som kan være det viktigste strategisk. Det omhandler nye metoder for minneoptimering i kjøretidsmiljøer for Java-applikasjoner, hevder Oracle. Dette er sentralt for at slike applikasjoner skal kjøre smertefritt på små håndholdte enheter med lite minne og prosessorkraft.

- Dette patentet er det ferskeste av alle sju, og varer helt til 2025. De andre utgår innen 2018. Varigheten av patentet avgjør hvor stor erstatningsutmålingen blir om Oracle får gjennomslag, sier patentekspert Florian Mueller i en bloggartikkel.

Google vil ikke betale for Sun-oppkjøpet

Tidsrammen for patentene er også en indikator for hvor lenge denne patentstriden kommer til å foregå. Første rettsgjennomgang skjer i slutten av måneden. Der kommer Google sannsynligvis til å kreve at retten avviser grunnlaget for erstatningssum. Denne summen er anslått til å være om lag det samme Oracle i sin tid betalte for å kjøpe hele Sun.

Les mer: Google: - Oracle har gått fra vettet

Les om:

Utvikling