Oslo først med enhetlig kommunikasjon

Oslo først med enhetlig kommunikasjon

Bill Gates sto på scenen i San Francisco, men Oslo var først i lanseringen av Office Communications Server 2007.

London, Oslo og San Francisco ble valgt som lanseringssteder for Microsofts nyeste produkter innen helhetlig kommunikasjon, Unified Communication.

- Cisco ser Unified Communication bare fra et nettverkssynspunkt. Vi ser det fra et applikasjonssynspunkt, for det handler om å levere tjenester til ansatte, sier Zig Serafin, sjef for Unified Communications i Microsoft.

Samkjøre

Enhetlig kommunikasjon handler om å samkjøre telefoni med resten av kontorapplikasjonene. Det omfatter også å utnytte videokonferanser. Målet er å gjøre den mobile arbeidsstyrken og ansatte spredd over mange geografiske steder mer effektive.

Derfor har Telenor innledet et samarbeid med Microsoft. Derfor har Nortel et intimt samarbeid med Microsoft. Derfor har Statoil vært prøvekunde. Med Hydro med på laget rager Statoilhydro, selv internasjonalt.

Statoilhydro har skaffet de nyeste versjonene av Microsofts programvare eksempelvis Sharepoint 2007. For bruk av Communications Server krever nyeste versjon av Office for effektiv sammenkopbling.

LES OGSÅ: De ti viktigste it-strategiene

- Communications Server 2007 bringer sammen teknologi for konferanser, lyd, video og web, forklarer Zig Serafin.

Programvaren omfatter IP-telefoni, video, øyeblikksmeldinger og videokonferanse.

Videre leveres to programvarepakker og en konferansetelefon. Office Communicator 2007 er programvare for telefon øyeblikksmeldinger og videokommunikasjon som virker på vers av pc, mobiltelefon og nettleser.

Office Live Meeting er den nyeste versjonen av Microsofts konferanseløsning.

Runde bord

Konferansetelefonen betegnes Round Table. Den har fem kameraer og seks mikrofoner. Telefonen stiller seg automatisk inn mot den personen som snakker mest aktivt og prøver å kansellere støy fra andre.

- Programvaren i porteføljen i Unified Communications setter nye standarder for måten vi kommuniserer og samarbeider på, på samme måte som e-post gjorde på nittitallet, sier Gustav Line, direktør for Information Worker i Microsoft Norge.

Interessen er stor fra en rekke store selskaper. EMC og SAP skal tilpasse seg Microsofts nye programvare. Ericsson vil levere Enterprise Mobility Gateway. Tandberg jobber aktivt med Microsoft for at deres avanserte konferanseløsninger kan inngå.

Statoilhydro skal utnytte slike i stadig større grad nå som virksomheten er blitt enda mer distribuert.

Utvikling