Profdoc kjøper dansk helse

Profdoc kjøper dansk helse

Profdoc kjøper det programvareselskapet Ascott Software, og sikrer seg markedsledelsen innen journalsystemer i Danmark.

Profdoc, som leverer programvare og kommunikasjonsløsninger for helsesektoren, har i dag inngått en avtale med Cimac Holding om kjøp av 100 prosent av aksjene i Ascott Software i Danmark. Ascott har siden 1987 utviklet og solgt journalsystemet ’Æskulap’, som er ledende på det danske markedet med rundt 3500 installerte lisenser på 750 brukersteder, bestående av allmennpraktiserende leger, spesialister, private sykehus, fysioterapeuter og tannleger.

- Dette er en stor og viktig avtale for Profdoc. Avtalen innebærer at vi virkelig tar grep om det danske markedet. Kjøpet er helt i tråd med vår strategi, og vi befester nå vår posisjon som ledende i Skandinavia, sier Christian B. Teig, konsernsjef i Profdoc ASA.

LES OGSÅ: Ny markedsdirektør i Profdoc

Forut for kjøpet er Ascott fusjonert med selskapene Vendsyssel Data og Dancomm samt at deler av aktivitetene i selskapet Jydsk Software er overført. Den resulterende virksomhet hadde i 2007 en omsetning på cirka 34 millioner danske kroner med et driftsresultat på 13 millioner.

Profdoc må betale 60 millioner danske kroner kontant pluss én million aksjer i Profdoc ASA. Selskapet forventer at driftsmarginen vil øke i Skandinavia i forhold til 2007, og at årlige serviceinntekter fra eksisterende kunder vil stige fra 200 til 220 millioner norske kroner.

Utvikling