Programmerere søker seg til kaffebar

Programmerere søker seg til kaffebar

Hver gang kaffebaren Java søker etter folk, detter det inn søknader fra programmerere med håp om jobb.

På St. Hanshaugen i Oslo ligger Java Espressobar og Kaffeforretning. Her serveres kaffe i ulike varianter, nøyaktig laget av spesialtrente baristaer. De har alle ulik bakgrunn, noen studerer ved siden av, andre lever for kaffen på heltid.

Det er likevel få som har en høyere it-utdannelse som står bak disken på kaffebaren. Det er derfor det er så pussig at hver gang Java søker etter folk, detter det ned søknader fra folk som gjerne vil jobbe der – som programmerere.

- Det er veldig rart. Hver gang vi lyser ut en stilling, får vi et par søknader fra edb-folk som gjerne vil jobbe for oss, ler baristatrener Kaveh Ataei på Java.

Han syns det er utrolig morsomt at det er en slik fellesnevner i java, både som kaffebønne og programmeringsspråk.

SE CWTV: Disse har best og verst kaffe i it-bransjen

Søknadene kommer fra flere kanter av verden, gjerne India, England, USA – men også fra Norge.

- Det er selvfølgelig stort sett ferdigproduserte søknader, lite personlige. Men det er alltid morsomt å lese at de svært, svært gjerne vil jobbe for oss, sier Ataei.

- Første gang jeg fikk en slik søknad, skjønte jeg ingenting. Men jeg har jo lest om Java i Computerworld, så jeg skjønte etter hvert tegninga.

Han benytter anledningen når pressen er til stede, til å understreke at Java hele tiden har behov for gode Java-folk. Kaffe-folk, altså.

LES OGSÅ: Desperat jakt på Java-eksperter

Les om:

Utvikling