Programvareøkning neste år

Programvareøkning neste år

Kundenes investeringer i programvare vil øke i 2010, viser nye tall fra Gartner.

Gartner spurte i april og mai i år rundt 1 000 it-ansatte verden over hvorvidt de forventet at it-budsjettene for 2010 vil ligge under eller over budsjettene for i år. Mens 30 prosent av selskapene i Asia og 28 prosent i Nord-Amerika forventet en økning i budsjettene ventet rundt 25 prosent av de spurte i Europa, Midtøsten og Afrika det samme.

Økningen vil ifølge Gartner skje til tross for det økte presset kundene har på it-budsjettene. Ifølge analysebyrået vil salget av programvare øke med 2,06 prosent i USA og 0,45 prosent i Europa, Midtøsten og Afrika neste år. I EMEA svarer én av fire responenter at de tror de vil øke sine overordnete it-budsjetter neste år.

Selv om kundenes investeringer har holdt seg stabile forventet kundene at investeringene ville holde lenger og at flere av investeringene ville fungere med med både nye og gamle systemer.

Så langt i år har markedet ifølge Gartner holdt seg noenlunde stabilt. Men analysebyrået understreker at produsentene må være i stand til å levere for å sikre omsetningen fremover.

Spesielt peker Gartner på forhandlerkanalen som et viktig verktøy for produsenter som vil forsikre seg om at de greier å koble kundene med de rette produktene.

- Produsentene må ta i bruk en konsulenttilnærming for for å forstå og ta tak i de it- og forretningsmessige behovene både nåværende og fremtidige kunder har, sier Joanne Correia, managing vice president i Gartner, til britiske Microscope.

- Programvareleverandørene må også utvikle en tydeligere tilstedeværelse på markedet. Enten ved hjelp av partneravtaler eller ved å utvide salgsstyrken i markeder i vekst, der vi forventer at budsjettøkningene vil være større, sier hun.

LES OGSÅ: It-budsjettene kuttes enda mer

Utvikling