Prosesskontroll for Node.js

OPPETID: PM2 tar mål av seg å holde en Node.js-basert tjeneste i kontinuerlig drift.

Prosesskontroll for Node.js

PM2 holder en tjeneste i kontinuerlig drift.

Det åpen kildekode-baserte driftsverktøyet Keymetrics PM2 for Node.js-baserte tjenester skal komme i versjon 1.0 denne høsten. PM2 er en prosessadministrator som er bygd for å holde et Node.js-basert nettsted, en applikasjon eller en API kjørende kontinuerlig.

Automatisk restart

Det gjør den ved å forgrene prosesser (fork), overvåke og holde prosessene i live, forklarte Alexandre Strzelewicz, oppfinner av PM2 og toppsjef i Keymetrics, til våre kolleger i Infoworld.com.

- Dersom PM2 oppdager anomale tilstander, for eksempel minnebegrensninger, uhåndterte feilsituasjoner eller korrupt minne, vil PM2 relaste Node.js-prosessene dine kontrollert, la han til.

PM2 har funksjoner som klyngemodus for å skalere en Node.js-applikasjon over alle tilgjengelige prosessorer, overvåking av applikasjonenes ressurskonsum og administrasjon av logger. PM2 støtter også systemer som drives av Io.js.

2 millioner nedlastinger

Ifølge interne tall hos Keymetrics har PM2 blitt lastet ned over to millioner ganger. I dag er PM2 i versjon 0.14.7, og ifølge Strzelewicz vil versjon 1.0 lanseres ”om cirka en måned”.

I versjon 1.0 vil programvaren støtte et modulært system som utnytter Node.js, NPM og PM2, sa han.

Pakkeadministratoren NPM holder kontroll på alle tilleggsbiblioteker for Node.js, og Keymetrics planlegger å legge denne logikken til PM2. Ikke for å installere biblioteker, men for å automatisk installere selvstendige Node.js-systemer som administreres av PM2, sa Strzelewicz.

Utvikling