Pusser opp Suse Linux

Pusser opp Suse Linux

Den første større oppgraderingen av Suse Linux Enterprise 10 har forbedringer som gjelder virtualisering, administrasjon og sikkerhet.

Service pack 1 omfatter også støtte for nye prosessor-teknologier som Intel Xeon og AMD Opteron, begge med fire kjerner.

Novell har også forbedret støtten for virtualisering, og foretatt bedringer i systemet for administrasjon og i operativsystemets underliggende overvåkingssystem. I tillegg er støtten for lagringsinfrastruktur med høy tilgjengelighet utvidet.

Novell har også lagt inn utvidet støtte for OpenOffice.org og offentliggjort planer om pc-virtualisering og utvidet integrasjon. Virtual Machine Driver Pack er en pakke som inkluderer et "paravirtualisert nettverk".

Dette lar brukerne kjøre uendrede "gjeste"-versjoner av Windows og Linux i virtuelle miljøer. Det benyttes en tekologi kalt "Xen hypervisor" som er integrert i Suse Linux Enterprise. Det er også lagt inn støtte for virtualiseringsteknologi fra Intel og AMD.

LES OGSÅ: Klar med mobil Linux-plattform

Oppgraderingen støtter Windows XP, Windows 2000 og Windows 2003, og skal være leveringsklar i juli. Støtte for versjon 4 og 5 av Red Hat Enterprise Linux skal komme i løpet av sommeren, uten tillegg i prisen.

Service pack 1 for Suse Linux Enterprise 10 koster 299 dollar per fysiske server for opptil fire virtuelle maskiner, eller 699 dollar per fysiske server for et ubegrenset antall virtuelle maskiner.

Les om: