Python med bedre flertrådsutvikling

Python med bedre flertrådsutvikling

Nye Python 3.2 beta hjelper deg med parallellprogrammering.

Neste versjon av programmeringsspråket Python vil tilby støtte for å skrive flertrådsapplikasjoner; en økende utfordring for stadig flere programmerere i dagens verden med flerkjerneprosessorer.

Denne uken slapp utviklerne bak Python den første betaversjonen av versjon 3.2. De har fokusert på å fikse bugs og generelle forbedringer uten å endre syntaksen og semantikken fra versjon 3.0, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Enklere

Det er riktignok ikke klart for å operere i produksjon, men betaversjonen gir utviklere et innblikk i hva en kan forvente når språkversjonen er klar i februar. Blant annet kommer det en pakke som tar med seg funksjoner som kan gjøre det lettere å programmere for flerkjernes prosessorer.

Det er mulig å lage kraftige multitråds og multiprossesors applikasjoner i Python, men å parallellisere enkle operasjoner har til nå krevd mye jobb. Et nytt bibliotek på toppnivå skal inneholde en drøss klasser som skal gjøre dette enklere med samtidighetsprogrammering.

Bedre SSL

2.3 kommer også med andre fiffige funksjoner, slik som forbedret SSL-modul og en ny modul for å gi tilgang til konfigurasjonsinformasjon.

I tillegg kommer utvidelser som vil la Python-kildekode bli delt mellom ulike versjoner av Python-tolkeren.

Les om:

Utvikling