(Illustrasjonsfoto: Istock)

RAMMEAVTALE: Acando har vunnet rammeavtale med Statens Vegvesen om utvikling av reise- og transportplanlegger for vegvesen.no. (Illustrasjonsfoto: Istock)

Rammeavtale med Statens vegvesen

Acando er utviklingspartner for en ny kartbasert publikumstjeneste.

Statens vegvesen er i gang med en ny tjeneste for vegsesen.no som skal hjelpe med reise- og transportplanlegging. Blant annet skal det legges ut informasjon om trafikktilstand og kjøreforhold, reisetid, værdata og luftkvalitet.

- De overordnede målsettingene for løsningen er å ha en optimal kapasitetsutnyttelse av infrastruktur, få en mer robust og effektiv trafikkavvikling, i tillegg til å være en god formidlingskanal av nyttig informasjon for publikum, sier avdelingsdirektør Ivar Christiansen i Statens vegvesen, Vegdirektoratet.

Den første versjonen skal være klar før høsten 2015, og Acando har vunnet rammeavtale som utviklingspartner. Avtaleperioden er på inntil fire år, og verdien er onlag 12 millioner kroner.

- Intelligente transport systemer er et viktig satsningsområder for Acando, og det er spennende å delta i prosjekter som kan gjøre transport smartere, sikrere og mer miljøvennlig, sier Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando i en melding.

Utvikling