Raskere Adobe Reader

Raskere Adobe Reader

Adobe Reader versjon 9 er mye raskere enn forgjengeren.

Adobe har nå lagt ut Adobe Reader 9 for nedlasting. Den mest merkbare forskjellen sammenlignet med Reader 8 er raskere dokumenthåndtering og kortere oppstartstid.

LES OGSÅ: - Acrobat 9 er 2-3 ganger raskere

Lese, ikke skrive

Adobe Reader brukes til å lese PDF-filer som er lagd i Adobe Acrobat. Poenget er å kunne distribuere informasjon fra forskjellige programmer slik at dataene fremstår likt og med identisk layout for alle mottakere, også for dem som ikke har programmet som originaldokumentet er lagd i.

Reader kan ikke brukes til å lage PDF-dokumenter, bare til å lese dem. Du kan imidlertid legge inn kommentarer og merknader, forutsatt at den som har lagd PDF-filen har åpnet for det. Dessuten kan du fylle ut datafelter i formularskjemaer og returnere formularene elektronisk til avsender.

Hastighet i høysetet

Akkurat som for Adobe Acrobat 9, som nylig ble lansert, er det altså hastigheten som har stått i høysetet i Adobes videreutvikling av Reader 9.

Dessuten er konseptet om PDF-pakker, som ble introdusert i forrige versjon, videreutviklet. PDF-pakker er flere separate dokumenter pakket sammen i én PDF-fil. Man kan skrive ut dokumentene felles eller individuelt.

Adobe Reader 9 har fått full, innebygd støtte for Adobe Flash-videoformat og støtter dessuten Acrobat.com, en ny online-tjeneste som Adobe har lansert. Her kan man jobbe sammen med andre på delte dokumenter, kjøre konferanser og så videre.

Med Adobe Reader 9 kan man delta i samarbeid om dokumenter på Acrobat.com.

DAK-funksjonalitet

Også nytt i Reader 9 er støtte for DAK-funksjonalitet i Acrobat-dokumenter. Dette betyr at dokumenter utarbeidet i programvare for dataassistert konstruksjon (DAK) og konvertert til PDF-filer kan vise måledata og kartinformasjon som lengde- og breddegrader.

LES OGSÅ: PDF uten Acrobat

Reader 9 byr ifølge Adobe på forbedret sikkerhet, blant annet med støtte for 256-bits AES-kryptering.

Flerspråklig

Adobe 9 kan kjøres i flerspråklig oppsett der man når som helst kan veksle mellom for eksempel spansk, tysk og fransk brukergrensesnitt.

Adobe Reader 9 er gratis og kan lastes nest her .

Versjon 9 kan installeres på Windows-pc-er med Windows 2000 og Service Pack 4; Windows Server 2003; Windows XP Professional, Home Edition eller Tablet PC Edition med Service Pack 2 eller 3; Windows Vista Home Basic, Home Premium, Business, Ultimate eller Enterprise med eller uten Service Pack 1, samt på Mac med operativsystemet oppgradert til Mac OS X versjon 10.4.11 eller nyere.

Les om:

Utvikling