Regler for Mac App Store

Regler for Mac App Store

Beta- og prøveversjoner ikke tillatt på Apples nye Mac-programbutikk.

Da Apple introduserte Mac App Store i oktober, lovte selskapet at Mac-programbutikken skulle lanseres innen 90 dager. Nøyaktig når lanseringen vil finne sted har Apple som vanlig ikke sagt noe om, men ting tyder på at det nærmer seg.

I begynnelsen av november åpnet Apple for innsending av programmer til Mac App Store. Før helgen slapp selskapet dessuten en ny betaversjon av Mac OS X 10.6.6 for utviklere, med støtte for nettopp Mac App Store.

Samtidig har de lagt ut ny informasjon på sine utviklernettsider hvor de oppklarer en del regler for den nye programbutikken. Blant annet kommer de ikke til å godta beta-, demo- eller testversjoner, skriver Macworld.com. Alle programmer skal være fullt fungerende fra første stund. Selskapets anbefaling til utviklerne er å legge ut beta-, demo- eller testversjoner av programmene via sine egne nettsider i stedet.

I tillegg krever de at utviklere følger kravene for bruk av filsystemet (for eksempel at filer lagres på riktig sted), og at de følger Apples retningslinjer om de skal lage egne brukergrensesnitt-kontroller i sine programmer.

Man antar at den nye Mac-programbutikken slippes i midten av januar sammen med den ferdige versjonen av Mac OS X 10.6.6. Et nytt rykte sier at lanseringen er fremskyndet til 13. desember, men det virker ikke veldig sannsynlig at alt er på plass innen neste mandag.

Utvikling