Rivaler skal HTML5-samarbeide

Rivaler skal HTML5-samarbeide

Sir Tim Berners-Lee bringer Apple, Google, Facebook, Microsoft, Mozilla, Opera med flere sammen.

De tre konkurrentene skal være "vertskap" for portalen Webplatform.org, som skal være et nettsted der webutviklere kan holde seg oppdatert på endringer innen HTML5.

Nettstedet skal være en presis referanseguide med veivisere for alle deler av utvikling og design på klientsiden, skriver Computerworlds nyhetstjenete. Den skal også ha gode indikatorer for nettleserstøtte og linker til testing av ulike funksjoner.

Besøkende vil ha kunne bruke et programmeringsbibliotek (API) for å få adgang til struktuert informasjon for gjenbruk og vil kunne eksperimentere med og dele kode.

Også Opera og Mozilla

I tillegg til Apple, Google og Facebook er også HP, Microsoft, Mozilla, Nokia og Opera vertskap. Men sjefen for det hele er World Wide Web Consortium, webbens far Sir Tim Berners-Lees internasjonale miljø som jobber med standarder på nett.

- Vertene, de organisasjonene som har lagt mye inn i det så langt, vil fortsette å bidra med folk, innhold, penger og innsats til nettsiden. Men de gjør dette som likehverdige, med amme privilegier tilgjengelig til alle andre som bygger opp tillit og blir administrator på nettstedet, skrives det i en relatert blogg.

Alpha

En fotnote er at siden foreløpig er i alpha-stadiet, og Berners-Lee innser nettstedet dags dato ikke har nok innhold til å nå målsetningene sine. Det er mye å gjøre, og det trengs hjelp fra miljøet for å forme skinnene toget skal gå på.

- Så i ånden av "gi ut tidlig, gi ut ofte", bestemte vi oss for å lansere siden så tidlig som mulig og forbedre den med publikum i web-miljøet, kan man lese i bloggen.

Les om:

Utvikling