Ryddigere utvikling i .Net

Ryddigere utvikling i .Net

C# 4.0 og Visual Studio 2010 skal gjøre det langt enklere å være utvikler.

gårsdagens MSDN & Technet Live-konferanse i Oslo, var blant annet Visual Studio 2010 og C# 4.0 på agendaen. Begge foredragene ble holdt av Børge Hansen fra selskapet Devpartner, og på sett og vis henger de to kategoriene litt sammen.

Den tidligere Microsoft-ansatte foredragsholderen mener både verktøyene og rammeverkene har blitt mer modne og støtter økt produktivitet, både enkeltstående og i team-basert utvikling.

- Det er lettere å komme i gang og ta i bruk mer avansert teknologi og teknikk. Etter hvert som maskinvare og nettverk utvikler seg, trenger man også verktøy til å utvikle dette videre, sier han.

Sort boks

Det er ifølge Hansen totalt tusenvis av store og små endringer i Visual Studio og C# 4.0, og i foredraget sitt valgte han å trekke frem hva som skal gjøre folk mer produktive på kort sikt.

Blant annet har det kommet en «historical debugger» i Visual Studio 2010.

- Det er som den svarte boksen i et fly – et funn for de som skal finne vanskelige feil, for eksempel feil som ikke lar seg rekonstruere, sier han.

Hansen mener funksjonen også passer for testere og prosjektledere i tillegg til utviklere.

Slipper husholdningsarbeid

Videre blir det lettere med «husholdningsarbeid» i Visual Studio 2010. Hansen peker på at datamaskiner får større og større kraft, gjerne fordelt på flere prosessorkjerner.

- Før i tiden var det høyere og høyere klokkefrekvens, men det flater ut og det blir i stedet fokus på flere og flere prosessorer eller prosessorkjerner. Da må man ta i bruk tråder for å fordele oppgavene. Det er ikke noe nytt, men man bruker mye tid på husholdningen, sier Hansen.

- Men «parallell extension» gir hjelp til «husholdningsarbeidet». Med andre ord kan rammeverket og operativsystemet gjøre den jobben mens utviklere fokuserer på å løse de faktiske problemene de skal løse.

Les mer om nye fordeler i .Net 4.0 og Visual Studio 2010 på på neste side!

Les om:

Utvikling