Salgsnedgang for Adobe

Salgsnedgang for Adobe

Adobe hadde en betydelig nedgang i omsetningen i første kvartal.

Adobe Systems Inc. hadde en nedgang i omsetningen på over 128 millioner dollar (mer enn 860 millioner kroner) i første regnskapskvartal 2009 sammenlignet med siste kvartal i 2008, men hadde likevel brukbar inntjening.

LES OGSÅ: Adobe tetter minnelekkasje

Regnskapskvartalet ble avsluttet 27. februar.

Omsetningen endte på vel 786 millioner dollar (vel 5,3 milliarder kroner), sammenlignet med over 915 millioner dollar i siste regnskapskvartal i fjor.

Nedgangen er heller ikke hyggelig hvis man sammenligner med første regnskapskvartal i 2008, da omsetningen ble vel 890 millioner dollar. Med andre ord en omsetningssvikt på over 100 millioner dollar.

- Fornøyd

- I det tøffe økonomiske klimaet er vi fornøyd med å lykkes i å holde kostnadene nede og på den måten vise et stabilt resultat og marginer for første kvartal, sier Adobes konsernsjef Shantanu Narayen.

LES OGSÅ: Adobe fester grepet om internett

Driftsresultatet for første regnskapskvartal 2009 ble i underkant av 208 millioner dollar (rundt 1,4 milliarder kroner), mot vel 275 millioner dollar i samme periode i fjor.

- Vi ser at de viktigste markedstrendene som styrer vår virksomhet forblir upåvirket, og vi fortsetter å fokusere på innovasjon og investere i nye vekstområder for å styrke de strategiske verdiene vi tilbyr våre kunder, fremholder han.