Samlet fagmiljøene til kodekonferanse

Samlet fagmiljøene til kodekonferanse

400 Java-idealister, .Net-tilhengere, Scrum-folk og C++-kodere på fagprat.

For første gang i historien gikk messen Communities in Action, arrangert av Cantara, av stabelen mandag kveld forrige uke.

- Konseptet er å samle flere av de faglige aktivitetene i de ulike miljøene til samme tid. Dermed trekker vi flere folk, og fagmiljøene av og prate med hverandre og lære av hverandre. Det er en fin måte å treffe gamle og nye kjente på, sier Thor Henning «Totto» Hetland.

Stedet var Radisson Blu Scandinavia, og ifølge Hetland viste påmeldingslisten 420 påmeldte, selv om han regner med at deltakertallet kanskje lå på 350 – 370 personer.

Det er likevel ikke ille for et arrangement som aldri har vært arrangert før, og som har hatt en nullkostmarkedsføring primært bestående av Twitter, epost og jungeltelegrafen.

De forskjellige foredragssalene var fordelt på sju fagmiljøer som kunne by på ulike foredrag om sine temaer. Foredragssal til flere fagmiljøer var det rett og slett ikke plass til i denne omgang. De fremmøtte bestod blant annet av Java-folk, .Net-folk, Scrum-folk og C++-folk.

- Cantaras rolle for fagmiljøene er å være fasilitator. Vi skal bistå fagmiljøene på deres premisser. Vi lager torget, også kommer miljøene med sin eget bod med sitt eget innhold, sier Hetland.

Fragmentert

I Oslo er det over 30 ulike fagmiljøer, og de ulike fagmiljøene møtes til ulike steder for å prate fag.

- Brorparten av miljøene har medlemsmøter sentralt i Oslo en gang i måneden. Gjerne i andreetasjen på The Scotsman eller på The Dubliner. Om du sitter i andreetasjen på The Scotsman hver dag i en uke, kan du få med det en god del it-faglig, forklarer Hetland.

Det er her Cantara ønsker å spille en rolle for å samle miljøene. Det foreligger mange planer, blant annet ønsker Cantara å skape et utviklerhus etter modell à la Litteraturhuset ved Slottsparken i Oslo.

- Det vil være en arena som kan tilby møtelokale til medlemmer i miljøet, som skal være bedre enn det som finnes i dag i forhold til teknisk utstyr. Og ettersom huset blir et konkret sted, kan det hende flere kommer på de ulike møtene fordi de vet hvor møtet foregår, sier Hetland om huset, som er en av mange planer i idébanken.

- Målene våre er ambisiøse, men de står. Men vi er pragmatiske på veien, og velger ut det som gir mye verdi i forhold til innsats. Vi har en mengde ideer og konsepter som vi plukker fra, og nå var timingen rett for å gjøre noe.

Heldags?

På mandagens konferanse på Holbergsplass hadde blant annet fagmiljøet Oslo XP-meetup hanket inn Sterias Johannes Brodwall, som holdt foredraget «Back-to-the-future Extreme Programming». Her pratet han blant annet om hvordan parprogrammering i 2009 endret livet hans.

To av de som hadde møtt opp for å få med seg siste nytt på Java-fronten var Storebrand-ansatte Ina Skåre og Zenior-ansatte Kristoffer Moum, begge javautviklere.

- Det er et veldig bra tiltak. Det er et sted man kan treffe gamle kjente fra miljøet, også har jeg truffet mange nye folk også. Det er interessant å se hva som rører seg, se hva som er nytt og å få litt inspirasjon, sier Skåre om konseptet Communities in Action.

- Jeg synes det er kult at det kommer såpass mange på en vanlig hverdag, sier Moum.

Hetland hevder det ikke var spesielt vanskelig for Cantara å arrangere det hele. Flere i gjengen bak Cantara har i mange år vært involvert i å arrangere Javazone.

- Dette er enkelt i forhold. Det er ingen programkomité, for eksempel, det er miljøene selv som bestemmer hva som skal stå på programmet. Og det er gratis for deltakerne, så man slipper å styre med billetter. Vi har lagt det på lavkost for å teste konseptet, så får vi få det evaluert av miljøene i etterkant. Hvem vet, kanskje det kan bli en heldagskonferanse?, sier Hetland.

Utvikling