Silverlight kommer på Iphone

Silverlight kommer på Iphone

Microsoft-systemet er godkjent av Apple og slår dermed Flash.

Microsoft har i en periode jobbet med Silverlight til Iphone, og på utviklerkonferansen PDC kom resultatet. Microsoft har fått Apples godkjenning til å kjøre Silverlight-media på Iphone, og med det kommer de på Iphone før Flash.

I oktober slapp Adobe Flash for mobile enheter for en hel rekke smarttelefoner, men ikke til Iphone. De venter på godkjenning og støtte fra Apple, noe de ikke har fått foreløpig.

Microsofts brukervennlighetssjef Brian Goldfarb sier på sin side de fikk til en løsning via «samarbeid med Apple». Goldfarb har tidligere forklart at dette samarbeidet i praksis betyr at Microsoft gjør all jobben samtidig som Apple er «komfortable» med situasjonen.

Det er Silverlight-video det er snakk om. Det hele gjøres via en HTML 5 <video>-tag.

- Vi oversetter innholdet til å støtte Mpeg2 v8-dekoderformatet til Iphone; vi flytter det inn i Iphones adaptive strømmingsformat. Så det er samme IIS-strømmingsinnhold, den samme serveren, det samme utgangspunktet, men nå kan jeg få innhold til å spille uten kodeendringer, uten reelt kodearbeid, på Iphone. Det er det som er viktig for våre kunder, sier han til betanews.com.

Utvikling