Skolelinux 3.0 er klar

Skolelinux 3.0 er klar

En ny versjon av Skolelinux byr på full støtte for tynnklienter, lavkaloriklienter og bærbare.

Skolelinux 3.0 er klar. Det er en Community-utgivelse med omfattende støtte fra regionale og nasjonale prosjekter i Tyskland, Spania, Frankrike og Norge.

Skolelinux er en helhetlig dataløsning skreddersydd etter skolens behov og ressurser. Det er et ferdig datasystem for skolene, der skolen selv ikke trenger sette sammen enkeltkomponentene. Skolelinux-prosjektet er internasjonalt nå en del av Debian under navnet Debian-Edu. Flere prosjekter i en rekke land gir nå ut tilleggsfunksjonalitet for lokal bruk av Skolelinux. Skolelinux støtter nå mer enn 50 språk.

Dette er nytt i Skolelinux 3.0:

* Full støtte for tynnklienter, lavkaloriklienter og bærbare. Med lavkaloriklienter (uten harddisk) får man full PC-funksjonalitet med svært lave driftskostnader. Det er full støtte for lyd, video, minnepinner, DVD-spillere med mer.

* Skolelinux har nå over 80 skoleaktuelle program med støtte for 50 språk. Mange er nye i tillegg til populære og velkjente programpakker som GCompris, KDE-Edu, Iceweasel (FireFox) og OpenOffice.org.

* Installasjon er enkelt: Både installasjonen og kildekoden for all programvaren er fritt nedlastbar på en enkelt DVD. Det er full støtte for flere plattformer som i386, Power og AMD64. Nå er det enklere for alle som ønsker å lære mer om oppskriftene bak dataprogrammene. CD-plate for installasjon fra Internett er også tilgjengelig.

Skolelinux er en skreddersøms Debian-distribusjon (CDD) utgitt av Debian-Edu-teamet. Skolelinux er installert ved et stort antall skoler i Norge, Tyskland, Frankrike og andre land. Fylker, kommuner og kommersielle leverandører benytter Skolelinux på tvers av flere skoler, administrert, drevet og vedlikeholdt sentralt.

Den neste milepælen for Skolelinux-utvikling vil være å slå sammen den Debian-baserte LinEx-distribusjonen med Debian-Edu. For øyeblikket er LinEx brukt av mer enn 250,000 studenter og offentlig ansatte i regionen Extremadura i Spania, skriver Fri programvare i skolen (FRISK) i en pressemelding.

Les mer og last ned på websidene til Skolelinux .

LES OGSÅ: - Religionskrigen mellom Linux og Windows er over

- Patenter på programvare ikke lov i Norge

Les om:

Utvikling