Slik blir årets Javazone

Slik blir årets Javazone

I år kan du twitre på storskjerm, spise flytmat og parkere ungen i Incubatorzone.

I går kom siste episode av Javazones reklamefilmer «Tett på en utvikler», som markerer at det er én uke til konferansestart. Her erfarer baristo Ernst Øyvind, spilt av Espen Eckbo, at Javazone ikke er helt det samme som en eventuell Moccazone.

Teknisk arrangør Carl J. Onstad sier reklamefilmene har vært en sukess.

- Det har blitt en kjempesnakkis, også utenfor miljøet, sier han.

Ekstra gøy har det vært for Onstad å være til stede under innspillingen.

- Det er gøy å se hvordan Eckbo jobber med seg selv og karakterene. Da han skulle være Rhino Thue i første episode, gikk han rundt i gangene, var kjempesur og stirret olmt på deg før innspilling. Mens før innspillingen av Dag Bryhn satt han på kontoret og var superblid, sier Onstad.

Javas fremtid

Av 250 foreslåtte foredrag, har programkomiteen plukket ut rundt 85 foredrag, ikke medregnet lyntaleprogrammet. Av de store trekkplastrene er blant annet Java-evangelist Simon Ritter fra Sun som skal snakke om Java i fremtiden, Aslak Hellesøy – mannen bak cucumber og metodeguru Scott Ambler. Det er også mindre kjente navn som snakker om spennende teamaer som Spring 3.0 og Maven 3. På slutten av onsdag er det paneldebatt om Domain-driven design.

- Jeg regner med at det blir en kjempesuksess, og det blir nok en del knuffing i panelet, sier konferansens leder Andreas Røe.

Og om du ikke har skaffet billett til Javazone, trenger du ikke uroe deg forsikrer Røe og Onstad. Foredragene og tilhørende slides tas opp i samarbeid med Tandberg og legges gratis på nett.

- Det er en gratis delingsfilosofi, og filmene kommer også i Iphone og Ipod-kompatibelt format, sier Røe.

Nytt av året er også at Twitter-meldinger som omhandler Javazone vil rulle på ulike storskjermer.

Flymat og øl på onsdag

Også rundt arrangementet skjer det saker og ting. Onstad tror maten blir legendarisk. Til å beverte konferansen har de hanket inn en gjeng anerkjente kokker som kaller seg Flying Culinary Circus, som er kjent for å servere gourmetmat med tilhørende underholdning. Onstad kan avsløre hva som står på menyen første dagen:

- På dag én er det femretters mat med tema fly. De fleste har kanskje et anstrengt forhold til flymat, men dette er gourmetflymat servert på flyfat. I tillegg vil det gå flyvertinner rundt og fylle på kaffe og te.

Åpningssowet skal forsøke å toppe fjoråret, der Hurra Torpedo spilte så Kristoffer Schau brakk fingeren på seks steder – og likevel fortsatte konserten. I år er det et velrennomert sirkus på agendaen.

- Vi satser på en dobbel espresso-effekt. Showet vil få folk til å sette den doble espressoen i halsen. Og det er slik vi vil ha dem når konferansen starter, våkne og gira.

På kvelden skal du også holdes våken, under Clubzone. På Cafe con Bar vil det være gode pratemuligheter, på Dattera til Hagen vil det være komikere, på Queens vil det være visning av fotballandskampen Makedonia – Norge og på Gloria Flames vil samlingen av de gamle Jokke-artistene i Valentourettes spille.

Har du med deg unger, kan du få ungefri til å gå på foredrag. I hallen vil det under konferansen være en stand kalt Incubatorzone, der du kan parkere ungen i hendene på to innleide førskolelærere. Men du bør kanskje skaffe barnevakt om du vil drikke øl på kvelden, det spørs om Incubatorzone er åpent når Clubzone dras i gang.

Computerworld vil være til stede på konferansen og dekke det meste, både høyt og lavt.

Les om:

Utvikling