Slipper Java!

Slipper Java!

I dag lanserer Nordea innlogging i nettbanken med BankID uten Java.

Oppdatert: I løpet av uken får flere hundre tusen kunder ny og enklere innlogging i nettbanken, skriver Nordea på deres hjemmesider. Men privatkundene må vente noen dager til før de kan logge inn uten Java i nettbanken.

De første som får benytte den nye løsningen er Nordeas bedriftskunder som benytter nettbank og forsikringskundene i Nordea Liv. I løpet av uken blir også løsningen tilgjengelig for nesten 600.000 privatkunder i nettbanken, skriver Nordea.

Lettere for kundene

BankID uten Java skal gjøre det enklere å logge inn i nettbanken, og krever ikke lenger ekstra programmer på maskin eller nettbrett.

– Det har vært viktig for oss å være tidlig ute med å gi våre kunder denne løsningen. Vi ønsker å gi dem den beste kundeopplevelsen også når de skal logge inn i nettbanken, sier Øistein Sandlie i en pressemelding.

Java-relaterte problemer

Sandlie, som er leder for kundesenteret i Nordea, sier videre at det tidvis har vært mange utfordringer med Java og at trafikken til kundeservice i enkelte perioder har økt så mye som med 20 prosent på grunn av Java-relaterte problemer.

– Denne lanseringen frigjør tid til å hjelpe kundene med andre ting, sier Sandlie i pressemeldingen.

BankID Norge startet utviklingen av BankID uten Java på forsommeren 2013 i nært samarbeid med bankene. 24. september var løsningen klar.

Ikke alene

Også Sparebank 1 har begynt med Javafri BankID. Første bank ut er SpareBank 1 Telemark.

Nå er vi i gang med å få BankID uten java på plass for alle våre tjenester. Vi starter med forsikringstjenestene (person og pensjon) fra 6. oktober 2014. Så kommer nettbank uten java for privatpersoner og bedrifter. Deretter tjeneste etter tjeneste – helt til vi er javafrie, skriver Sparebank 1 på deres hjemmesider.

Fakta om nye BankID uten Java:

? Du bruker den samme påloggingsrutinen som før, med fødselsnummer, engangskode og personlig passord, men må ikke lenger vente på at Java lastes under innloggingen.

? BankID uten Java kan brukes fra alle smarttelefoner, brett og pc/mac og stiller ingen krav til nedlasting av ekstra programvare.