- Slutten på en æra for Windows

- Slutten på en æra for Windows

HP vil lage pc-er uten Windows. Det begeistrer Linux-menigheten.

HP vil slippe Touchpad i løpet av sommeren. Ved første øyekast likner den veldig på Apples Ipad, men det er minst en viktig forskjell.

HP-brettet kjører Webos, som bygger på Linux.

PC uten Windows

På gårsdagens pressekonferanse ble det også kjent at HP lanserer to nye mobiltelefoner med operativsystemet, som selskapet fikk med på kjøpet av Palm i fjor. Men aller mest interessant for Linux-menigheten var det kanskje at HP også planlegger å lansere pc-er med sitt nye operativsystem.

- At verdens største pc-produsent vil lage pc-er uten Windows var dagens høydepunkt for meg. Dette må svi for Microsoft, som ikke var til stede på arrangementet en gang. Kanskje dette virkelig er året for Linux på desktop, skriver Jim Zemlin, leder for Linux Foundation i et blogginnlegg .

Løsrivelse fra Microsoft

Linux-lederen tror dette er første skritt på veien mot at HP og andre pc-produsenter løsriver seg fra Microsoft og Windows-plattformen.

- Det er svært lite innen it som ikke bygger på Linux i disse dager. HP er bare ett av flere ledende selskaper som har forstått at når forbrukere forventer sofistikerte enheter og innovasjonen skjer superraskt, så kan de ikke gjøre alt alene. Webos ville ikke vært mulig uten Linux, og Linux støtter flere arkitekturer og enheter enn noe annet operativsystem, det er fritt tilgjengelig, men kan likevel skreddersys, skriver Zemlin.

Zemlin mener at nyheten lover godt for HP.

- Det er også gode nyheter for andre Linux-baserte operativsystemer og hele plattformen alt bygger på. Jo flere selskaper som bygger på Linux, desto sterkere blir plattformen, mener han.

Utvikling