Småklipp fra it-bransjen

Småklipp fra it-bransjen

Comoyo rekrutterer på TG, Data Equipment stiger i gradene, Netlife bygger lab, nye i DND-Østlandsstyret.

Søker utviklere på TG

Telenors nettselskap Comoyo har bestemt seg for å gå rett til kilden for å rekruttere de beste hodene, og har inngått et samarbeid med The Gathering, Norges største arrangement for utviklere, gamere og dataentusiaster.

- Vi ønsker å være tilstede der det skapes ting. The Gathering er en arena som samler unge teknologitalenter og gir dem en mulighet til å utfolde seg. Dette ønsker vi å støtte og ikke minst lære av, sier Sven Størmer Thaulow, daglig leder i Comoyo i en pressemelding.

- Den neste store internettjenesten like gjerne kan komme et gutterom som fra et stort selskap, legger han til.

Comoyo er Telenors satsing på nettopp internettbaserte tjenester, som streaming av film og TV, og kommunikasjonsløsninger. Selskapet har i dag av over 100 ansatte, hvorav 70 prosent er utviklere.

Selskapet rekrutterer også aktivt fra universitetsmiljøene.

- Vi har studenter som jobber deltid for oss ved siden av studiene, og impulsene og ideene de kommer med er gull verdt, sier Thaulow.

Da passer nok The Gathering godt, for arrangementet har i lang og tro hacker-tradisjon alltid hatt høyt fokus på kreativitet og læring, med for eksempel populære programmering-, musikk- og datagrafikkkonkurranser.

Arrangementet setter også av et område kalt "Creative Lounge", hvor deltakerne kan oppsøke og prate med mentorer fra selskaper og organisasjoner, som for eksempel Comoyo.

- Deltakerne våre tørster etter å utveksle ideer og lære av hverandre, påpeker Simon Eriksen Valvik, informasjonsansvarlig for The Gathering, og ønsker Comoyo velkommen til datatreff i Vikingskipet på Hamar i påsken.

The Gathering 2013 (Singularity) arrangeres påskehelgen 27. - 31. mars, og plassreservasjon åpner 8. mars klokken 17.

Data Equipment når sertifiserings-toppen

Data Equipment, som designer og implementerer avanserte nettverk, har fått status som Palo Alto Networks Diamond Partner, den høyeste partner-statusen Palo Alto kan tilby.

- Data Equipment har som vår største partner i Norge bidratt til at Palo Alto Networks har hatt stor suksess på det norske markedet i løpet av de siste årene, sier Anders Teigen, regionansvarlig for Norge og Danmark i Palo Alto Networks.

- Diamond Partner status stiller krav til både solid track record i prosjektgjennomføring, kompetanse og sertifiseringer i alle ledd samtidig som det stilles krav til et eget Palo Alto Networks support senter, sier Hugo Fernandez, sikkerhetsansvarlig i Data Equipment.

Tester dingsene i lab-en

- Ikke tro at nettsider fungerer bra på smarttelefonen eller nettbrettet ditt helt uten videre, skriver Netlife Research i en pressemelding. De har et poeng, og det er viktig å teste at programvare fungerer slik det skal på forskjellige dingser.

Nå bygger selskapet et eget laboratorium for å teste ut nettsteder på alle vanlige nettdingser og skjermstørrelser. Responsiv-teknologi, som Netlife jobber med, innebærer at websider tilpasser seg automatisk til skjermstørrelse, også på nettdingsene våre.

Alle velkomne til labben, inkludert konkurrenter.

Så langt befinner 15 nettdingser seg i laboratoriet. Side om side står telefoner og nettbrett med flere operativsystem som Google Android, Apples IOS og Microsoft Windows, og med forskjellige skjermstørrelser.

Tilpasningen til hver skjermstørrelse krever gjentagende testing, design og programmering, og lab-en vil effektivisere dette arbeidet og sikre et godt sluttresultatet for alle vanlige nettdingser, sier selskapet i meldingen.

Community-representanter i DND Østlandsstyret

Distriktsforeningen Østlandet i Den Norske Dataforening har hatt årsmøte i Oslo denne uken, og det har skjedd noen endringer i ledelsen.

Styremedlem Tobias Torrisen og Simen Sommerfelt, som begge kommer fra Javazone og er aktive i community-arbeid, har vært med på å påvirke foreningen i ny og positiv retning, men bare Sommerfelt stilte til gjenvalg i år.

- Torrisen og Sommerfelt har tatt iniativ til å påvirke foreningen mot moderne kompetansebygging, sier Andreas Røe i Dataforeningen.

Han og Johannes Brodwall stilte som kandidater til å fylle hullet etter Torrisen, og Brodwall ble valgt inn som ny community-representant i Østlandsstyret i Dataforeningen.