Snart DirectX 10 til XP

Snart DirectX 10 til XP

En 19 år gammel programmerer har bestemt seg for at også Windows XP trenger DirectX 10.

Den 19 år gamle programmereren Cody Brocious har spesialisert seg på kompatibilitet på tvers av operativsystemer. Nå bruker han ferdighetene sine til å omprogrammere DirectX 10.

LES OGSÅ: DirectX 10 for under tusenlappen

Han har allerede laget en DirectX 10-kompatibel testversjon for Windows XP. Prosjektet er fortsatt i startfasen, men allerede nå har han kommet så langt at mange nok vil stille spørsmål ved Microsofts avgjørelse om å kun tilby den nye DirectX-versjonen til Vista-brukere.

- Jeg er stolt av å kunne slippe en testversjon med DirectX 10-kompatible biblioteker. Disse bibliotekene vil gjøre det mulig å spille DirectX 10-spill på andre plattformer enn Windows Vista, sier Cody Brocious på prosjektets hjemmeside.

Den unge programmereren har blant annet valgt å hardkode Geometri Shadere for å fungere sammen med grafikkort som ikke har støtte for dem i maskinvare. Dermed må andre deler av maskinen trå til med en hjelpende hånd.

Det ambisiøse prosjektet kan gjøre det mulig å spille kommende storspill på maskiner med eldre maskinvare. Brocious håper å ha klar en versjon som lar deg spille spill og ikke bare enkle demoer i løpet av et par måneder.

Dermed kan det hende du ikke trenger å oppgradere til et nytt og dyrt grafikkort helt enda. Spørsmålet er bare hvor mye den hjemmelagde DirectX 10-versjonen vil kreve av for eksempel maskinens prosessor og minne.

Les mer på prosjektets nettside.

LES OGSÅ: Nvidia først med DirectX 10-sertifisering

Utvikling