Snart fungerer Netflix på Linux

Snart fungerer Netflix på Linux

Etter syv år melder Netflix nå at tjenesten vil fungere på Ubuntu Linux. Dette skal i følge selskapet virke i løpet av noen få uker.

Til tross for at Netflix i dag er tilgjengelig på nesten alle plattformer har støtten for Linux vært fraværende siden tjenesten startet for syv år siden. Endelig ser det ut til å bli en endring på det.

I en melding på Linux-distribusjonen Ubuntus supportforum meddelte seniorutvikler Paul Adolf i Netflix, i forrige uke at tjenesten nå fungerer i Google Chrome og den skarpe versjonen av Ubuntu 14.02. Dette forutsetter at NSS (Network Security Services) versjon 3.16.2 eller senere er installert.

For at Netflix skal kunne kjøres på Linux allerede i dag må brukerne oppdatere NSS til den seneste versjonen manuelt. Canonical som ligger bak Ubuntu oppgir at en sikkerhetsoppdatering som planlegges å slippes om noen uker vil inneholde den seneste versjonen av NSS, skriver nettavisen Engadget.

Det har tidligere vært mulig å se på Netflix i Linux gjennom å bruke visse knep, men takket være at Netflix nå går over til html5 istedenfor Microsoft Silverlight blir tjenesten offisielt tilgjengelig på Ubuntu Linux.

Saken er hentet fra M3.se

Les om:

Utvikling