Snart fungerer Netflix på Linux

Snart fungerer Netflix på Linux

Etter syv år melder Netflix nå at tjenesten vil fungere på Ubuntu Linux. Dette skal i følge selskapet virke i løpet av noen få uker.

Til tross for at Netflix i dag er tilgjengelig på nesten alle plattformer har støtten for Linux vært fraværende siden tjenesten startet for syv år siden. Endelig ser det ut til å bli en endring på det.

I en melding på Linux-distribusjonen Ubuntus supportforum meddelte seniorutvikler Paul Adolf i Netflix i forrige uke at tjenesten nå fungerer i Google Chrome og Ubuntu versjon 14.02. Dette forutsetter at NSS (Network Security Services) versjon 3.16.2 eller senere er installert.

For at Netflix skal kunne kjøres på Linux allerede i dag må brukerne oppdatere NSS til den seneste versjonen manuelt. Canonical, selskapet som står bak Ubuntu, oppgir at en sikkerhetsoppdatering som planlegges å slippes om noen uker vil inneholde den seneste versjonen av NSS, skriver nettavisen Engadget.

Det har tidligere vært mulig å se på Netflix i Linux gjennom å bruke visse knep, men takket være at Netflix nå går over til html5 istedenfor Microsoft Silverlight blir tjenesten offisielt tilgjengelig på Ubuntu Linux.

Saken er hentet fra M3.se

Les om:

Utvikling