Snart kjøper du flybillett på Google

Snart kjøper du flybillett på Google

Google vil integrere flyreiser i søkemotoren gjennom milliardoppkjøp.

Google annonserte i går at de planlegger å kjøpe programvareselskapet ITA Software for 700 millioner dollar, rundt 4,5 milliarder kroner, i kontanter.

ITA Software utvikler tilpasset programvare for flyinformasjon brukt av både flyselskaper og reisebyråer, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Integrert i søketjenesten

Ifølge Google vil selskapet benytte ITA Softwares løsninger for å gjøre flyinformasjon tilgjengelig på Googles søketjeneste. Google sier at informasjonen som er relatert til reise, utgjør en stor andel av alle søk.

- Reise er et av de vanskeligste søkeområdene våre. Både med tanke på hvordan brukerne formulerer sine søkeord og hvordan du kan presentere informasjon på en enkel og presis måte, sier Marissa Mayer som er Googles sjef for søkeprodukter og brukeropplevelse.

ITA Software er et amerikansk selskap med 500 ansatte som ble startet av forskere fra Massachussetts Institute of Technology (MIT) i 1996.

Selskapets programvare for flyinformasjon blir brukt av både amerikanske og internasjonale flyselskaper og reisebyråer.

- Vi er stolte av det vi har oppnådd. Selv om vi har gjort fremskritt innen i reiser, kan vi forbedre reiseinformasjonen på Internett, sier administrerende direktør Jeremy Wertheimer i ITA Software.

Kjøp raskt og enkelt

Google-sjef Eric Schmidt lover bedre verktøy fra Google for å finne informasjon om beste prisene og ruter. Noe han hevder er alt annet enn enkelt i dagens situasjon.

- Vi skal bygge nye verktøy med fokus på sluttbrukerne. Disse verktøyene vil gjøre det mulig og enkelt sammenligne priser og muligheter i luften. Verktøyene vil også gjøre det mulig å kjøpe en billett raskt og enkelt, sier Eric Schmidt.

Avtalen må godkjennes av amerikanske myndigheter før samarbeidet kan starte.

Utvikling