Spill deg til bedre kode

Spill deg til bedre kode

Microsoft med artig nyhet til Visual Studio: kodespill!

Programmering foregår i kullisene. Få programmerere får komplimenter og forespørsler om autografer når de går ned Karl Johan.

Microsoft skal nå gjøre det litt mer stas å være programmerer. Programmering minner om et spill der ulike utfordringer skal løses, så Microsoft har rett og slett laget en utvidelse til Visual Studio som arter seg som et spill.

I Visual Studio Achievements er det 32 ulike poenggivende utfordringer, der du kan tjene seks forskjellige utmerkelser. Disse trofeene kan du dele med dine venner på Facebook og Twitter. På utvikler-plattformen Channel 9 kan du konkurrere med andre utviklere og se hvem som har flest poeng.

Gamification

Utvidelsen er kommet i første betaversjon nå, skriver Comon.dk, vår danske søsteravis.

Utvidelsen er et eksempel på trenden som kalles «gamification». Man spiller spill fordi det er moro og for å måle seg med andre. Gamification er et forsøk på å overføre disse motivasjonsfaktorene til arbeidslivet, for å gjøre arbeidet mer moro.

IBM har i en rapport påpekt at denne trenden kommer til å endre arbeidsplassen slik vi kjenner den.

Battlefield + .Net

Det er Wired om bringer historien om Visual Studio Achievements. Den stammer fra en gruppe HP-utviklere som var ivrige brukere av både Visual Studio og Battlefield. En kobling mellom disse interessene ble diskutert på Reddit, og Microsoft bestemte seg for å gjøre alvor ut av det.

Achievements deler ut poenger og trofeer ved kompilering. Det går også an å få negative trofeer, som "go to hell". Sistnevnte får du hvis du bruker for mange goto-kommandoer for å hoppe rundt i koden.

Utvikling