Start planlegging av Windows 7 nå!

Start planlegging av Windows 7 nå!

I år kommer Microsofts neste operativsystem. Det vil kreve mye tilpasninger fra it-avdelingene.

I en ny rapport har analyseselskapet TAC (The Advisory Council) lagt en oversikt over hvordan man forbereder seg på best mulig måte på Windows 7. Selskapet kommer frem til at det er på tiden å starte planleggingen av Windows 7, uansett om man har tenkt å installere det nye operativsystemet fra Microsoft med det første, eller ikke.

Rapporten har fått det lett poetiske navnet "Å skjære gjennom tullet rundt Windows Vista og Windows 7" ("Cutting Through the Nonsense About Windows Vista, Windows 7"). Den viktigste konklusjonen er at 2009 er året man bør begynne å forberede seg til Microsofts neste operativsystem.

Vista "mislykket"

Ifølge TAC har Microsoft mislykkes med Vista, og derfor jobber selskapet hardt for å distansere Windows 7 fra Vista, selv om begge operativsystemer har det samme kodesettet i bunn.

- La oss ta utgangspunkt i at Microsofts introduksjon av Vista har gått mye tregere enn selskapet hadde ønsket. Dette gjelder spesielt bedriftsmarkedet, skriver TAC.

Analyseselskapet gir flere årsaker til den trede adopsjonen av Vista. For lite programvare er tilpasset Vista. Microsoft har også bommet på sikkerhetstiltakene i operativsystemet. I tillegg er kravene til maskinvare såpass høye, at mange velger å vente med Vista.

Utskifitng

For Windows 7 er markedet mye bedre, mener TAC. Systemets beta-versjon har fått mye bedre anmeldelser enn Vista. I tillegg vil systemets lansering, i andre halvdel av 2009, skje samtidig med større utskiftinger av maskinvareparken, som har blitt utsatt på grunn av finanskrisen.

TAC mener at Windows 7 egentlig er Windows 6.2, men at Microsoft har valgt en 7-versjon for å kvitte seg med Vista-merkenavnet.

Ikke planlagt

For it-sjefer er det ifølge TAC viktigst å tenke på at alle eksisterende grunner for ikke å gå over til Vista, stort sett også gjelder Windows 7. Maskinvare trenger oppgradering, inkompatible programvare vil fortsatt være ubrukelige og sikkerhetsenheten UAC (User Account Control) er fortsatt vanskelig.

Derfor mener TAC det også kan være en idé å se på både Linux og Mac som alternativer til Windows.

Generelt mener analyseselskapet at it-sjefer bør se på Windows 7 allerede i år, selv om en eventuell migrasjon ikke er planlagt før tidligst i 2010.

Les mer om rapporten her.

Utvikling