Storby velger Linux

Storby velger Linux

Kommuneansatte i Amsterdam er storfornøyd med bruk av Linux en OpenOffice.org, og ønsker å fortsette pilotprosjektet.

Amsterdam har positiv tatt imot programvare med åpen kildekode. Et pilotprosjekt hvor de kommuneansatte i byen fikk testet Linux og OpenOffice.org har vært en stor suksess. Nå blir prosjektet forlenget til 2008, skriver IDG Nederland.

Konklusjonen av prøvetiden er entydig.

"Open source programvare scorer bedre på alle forhåndsdefinerte kriterier enn nåværende lukkede løsniger", står det skrevet i evalueringsrapporten Open.Amsterdam.

Det betyr at arbeidsplasser med fri programvare fungerte bedre enn de som kjørte de kjente Microsoft-produktene.

Kompliserte plasser

Prosjektet hadde som utgangspunkt å teste om arbeidsplasser i det offentlige kan fungere bra på produkter med åpen kildekode. Målet til Amsterdam er å ta et steg lenger og flytte det meste over på åpenkildekode.

I den første testen ble relativt enkel programvare testet ut. Ifølge rapporten kunne en av tre arbeidsplasser uten problemer kjøres uten Microsoft-programvare. Programvare som SuseLinux og OpenOffice.org fungerte bedre og mer effektivt enn de tradisjonelle pakkene, konkluderer forskerne.

Byrådet i Amsterdam har bestemt seg for å videreføre prosjektet. I 2008 skal det testes om arbeidsplasser med mer kompliserte programvare kan kjøres på fri programvare.

I 2008 skal Amsterdam kommune bestemme seg for om de skal fortsette med Microsoft. Byen har en kontrakt med selskapet ut 2008.

Utvikling