Tettpakket Javazone

Tettpakket Javazone

Det blir mer enn bare nerdeprat når årets Javazone går av stabelen i september.

Konferansen JavaZone har i år merket stor interesse, og satser nok en gang på å fylle Oslo Spektrum med rundt 2300 java-entusiaster.

- Det blir to knallharde dager med tettpakket program. Vi føler at hele java-miljøet i landet samles hos oss, sier leder for konferansen, Andreas Røe.

Han er overbevist om at alle billettene vil være solgt ut innen startskuddet går i september - noe han allerede har gode indikasjoner på basert på salget så langt, som har gått vesentlig hurtigere enn i fjor.

- Jeg har også sett flere som har fått billetter som del av en starte-i-ny-jobb-pakke, sier han.

Mange forslag

Programmet har også hatt god pågang. Hele 250 forslag til foredrag hadde i medio juni kommet inn, forslag som innen 25. juni måtte reduseres til 90. Representant for programkomiteen, Tobias Torrissen, innrømmer at det har vært vrient å eliminere 140 foredrag.

- Ja, det er trist å forkaste så mange bra foredag. Vi får svært mange forslag og de aller fleste holder svært høy kvalitet, sier han.

I stedet for å la partnere styre hva som skjer av foredrag, har Javazone nemlig i motsetning til mange andre tilsvarende konferanser en egen komité som plukker ut programmet.

- Vi har en uavhengig programkomité, og det er veldig viktig innholdsmissig. Dessuten er Javazone et community-arrangement. Det er viktig at communityen har kontroll på innholdet i programmet, sier Torrissen.

Hovedsaklig for utviklere

Foredragsholdere vil blant annet holde erfaringsforedrag om prosjekter ute i Java-verden, men også foredrag om den nye Java-versjonen og hva som skjer med java som plattform fremover. Røe understreker at konferansen hovedsakelig er tilpasset utviklere.

For de som vil slå av en prat med foredragsholderen for oppfølgingsspørsmål, skal det være god mulighet for det i år.

- Nytt av året er et 40 kvadratmeter stort areal på Javabin hvor folk kan mingle. I rommet er det whiteboards og skjermer, som gir foredragsholderne mulighet til å snakke, diskutere, svare på spørsmål eller annet etter foredragene sine, forteller Røe.

Men det blir ikke bare nerdeprat. Nettverksbygging er ifølge Torrissen også svært viktig, både for å stifte nye bekjentskaper og pleie gamle.

- Mitt inntrykk er at man ofte treffer gamle bekjente som man har jobbet med eller studert med før, sier Torrissen.

Invadere puber

For å få nettverksbyggingen på glid, gjentar Javazone fjorårets suksess med det treffende navnet Clubzone. Rundt 1000 java-entusiaster vil på kvelden invadere puber i Grønland-traktene for å få boltret seg i sosialisering og arrangementer som involverer blant annet rocke-konserter og stand up-komikere. I fjor var det også fotball.

- Fotball?

- Ja, jeg tror det var Norge som spilte mot Frankrike. Det var faktisk en del interesse for det, sier Røe.

- Men hvordan skal folk komme seg opp på konferansens dag to etter en slik kveld?

- Vi starter litt tidlig på dag to og satser på å legge gode foredrag på starten av dagen som gulrot, sier Røe.

Les om:

Utvikling