Tilbyr SDK for Google Glass

Tilbyr SDK for Google Glass

Om to uker blir lettere å utvikle Android-baserte smartplagg.

Om ikke lenge kan utviklere kaste seg rundt og sette i gang med å utvikle programvare for Android-baserte Google Glass, ifølge Cnet.

Data overalt

For om knappe to uker lanserer Google et SDK (Software Development Kit ) for «smartplagg» eller «kroppsnær teknologi», atlså smarte klokker, briller, jakker og den slags.

Nyheten ble først kjent på søndag, da Googles viseadministrerende direktør for Android og Chrome, Sundar Pichai deltok i en paneldebatt på South by Couthwest-konferansen i Austin Texas.

- Om to uker lanserer vi det første utvikler SDK-et for Android. Det vil vise utviklerne vår visjon om hvordan vi ser dette markedet fungerer, sa Pichai.

Den visjonen er i følge Pichai å ta Android lenger enn bare mobiler og brett, og inn i en større verden. Som blant annet inn i bilen, i brillene dine, i jakka, i treningsprodukter og så videre.

- Vi ser et økosystem for alle slike enheter. Vi ønsker å utvikle et felles sett protokoller slik at alt kan snakke med hverandre, sa Pichai ifølge Techhive .

Blir det Glass i år?

Størst av alt, og som svært mange ser frem til med spenning, glede eller gru, er naturlig nok smartbrillene Google Glass. Dette produktet, som først ble sluppet for utviklere i fjor, er forventet å bli tilgjengelig for vanlige forbrukere senere i år, og er det første produktet som virkelig legger «wearable» i uttrykket «wearable computing».

Rent teknisk sett har vi riktignok hatt smartklokker en stund nå, men det er ikke det samme å ha mobilen på armen som det er å ha nett, mobil, kamera og sosiale medier rett på øyet.

Dersom Glass treffer riktig, og faller i smak hos forbrukere, brukere, utviklere og investorer, kan produktet gjøre det svært bra og og har en anledning til å påvirke hverdag og adferd over hele kloden.

Utvikling