Tippeavtale til EDB Ergogroup

Tippeavtale til EDB Ergogroup

Skal levere Unix-systemer for 40 millioner kroner til Norsk Tipping.

Norsk Tipping har tegnet avtale med EDB Ergogroup om leveranse av maskinvare til etablering av nye kjernesystemer.

I tillegg skal EDB Ergogroups konsulenter bistå Norsk Tipping med drift og utvikling i tre år. Avtalen har en ramme på opptil 40 millioner kroner.

IBM Power Systems AIX

Norsk Tipping skal etablere et nytt enhetlig driftsmiljø, basert på stormaskin. De nye kjernesystemene baseres på IBM Power Systems AIX, og det er fra disse systemene alle Norsk Tippings spill skal administreres og spillerundene kjøres.

- Norsk Tipping baserer hele virksomheten på online-aktiviteter, og våre kunder forventer tilgjengelighet til enhver tid. Spesielt er dette viktig for alle våre kommisjonærer rundt i hele landet. Derfor har vi nulltoleranse for feil, noe løsningen EDB Ergogroup setter opp har tatt høyde for, sier it-sjef Odd Tangen i Norsk Tipping i en pressemelding.

Plattformen skal gi Norsk Tipping høyest mulig tilgjengelighet, fleksibilitet og skalerbarhet i ett system, duplisert i to separate datahaller, med en stormaskin i hver hall.

- Topp moderne

”EDB Ergogroup har lang erfaring med design, oppsett og drift av Unix-løsninger og noen av landets beste rådgivere på konstruksjon av konsoliderte, høyt tilgjengelige og kostnadseffektive løsninger”, heter det meldingen.

- Vi benytter vår beste ekspertise med mange års erfaring fra slike løsninger i egne datahaller, når vi nå setter opp Norsk Tipping sine løsninger. Med bakgrunn i erfaringer fra en rekke tilsvarende løsningsoppsett for andre store kunder, gir vi nå Norsk Tipping et topp moderne og fullt konsolidert Unix-miljø, sier konsernsjef Terje Mjøs i EDB Ergogroup.

Utvikling