Tregere oppdatering til iOS 8

Tregere oppdatering til iOS 8

Kravet om 6GB ledig plass på iPhone-en eller iPad-en har mye av skylden.

Oppdateringstakten til IOS 8 er mye lavere enn den var til IOS 7.

Det er Apple selv som melder dette på sine utvikler-sider.

Apples store stolthet er bred adaptasjon av nye versjoner av operativsystemer for både IOS og OS X, noe som gir utviklere tillit til nye teknologier. Det hjelper selvfølgelig at oppdateringene er gratis.

Og mange tok steget fra IOS 7 over til IOS 8, men sammenlignet med IOS 7-lanseringen viser trenden en stagnasjon med færre overganger en stund etter lansering.

Så langt melder Apple om 47 prosent IOS 8-installasjonsbase på App Store i oktober.

Dette er bare én prosent opp siden lanseringen av IOS 8 i september

Til sammenligning klatret IOS 7 til 57 prosent på én uke og nådde 74 prosent i løpet av bare noen få måneder.

iOS 8 voksesmerter

Hva kan dette skyldes?

Den forrige oppgraderingen, til IOS 7, oppfattet forbrukere som en vesentlig oppgradering, med store forbedringer innen både utseende og funksjonalitet, som for eksempel meldingssenteret.

Til sammenlikning er IOS 8 tilnærmet identisk i brukergrensesnittet, mens de fleste innovasjonene sitter under panseret.

Dessuten er flere av de nye teknologiene ikke fullt ut operative enda, som for eksempel kryssteknologier mellom IOS 8 og OS X.

Andre funksjoner er knyttet til Apples NFC-baserte betalingsløsning Apple Pay som først rulles ut i USA, mens HealthKit-rammeverket heller ikke var tilgjengelig fra starten av.

På toppen av det hele slet Apple med en enorm bug i IOS 8.0.1-oppdateringen som gjorde at flere mistet kontakten med telefonnettverket på enheter med SIM-kort.

Slike rykter sprer seg, og legger nok en demper på stemningen for en del sluttbrukere. Og brukere av iPhone 4s-modeller melder dessuten om treg ytelse, noe som for såvidt er helt vanlig for eldre enheter.

Nok plass på en 16 GB iPhone?

Men til syvende og sist er det kanskje så enkelt som at mange faktisk ikke klarer å oppgradere til IOS 8 uten å fristille stor mengde med ledig diskplass på enheten.

IOS 8-oppgraderingen kan kreve 6GB eller mer med ledig plass, og mange har ikke denne plassen lett tilgjengelig.

Man kan selvfølgelig kjøre en backup mot iCloud, men alle er muligens ikke der heller - og så er det en liten psykologisk barriere i det å slette alle personlige bilder, musikk og videoer fra telefonen selv om man kanskje vet at disse finnes på en backup.

Gjør oppgraderingen via iTunes

Muligheten er helt opplagt også der for å gjøre oppgraderingen via iTunes på en Mac eller pc - men mange glemmer nok denne muligheten. Dette skyldes nok ikke minst at Apple selv har gjort en god jobb med å overbevise oss om at en IOS-enhet er en selvforsynt planet som nå dreier rundt iCloud-skyen som midtpunktet i systemet, og ikke lenger er en satellitt rundt Mac-kloden som trenger en forbindelse.

Mon tro om Apple klarer å utvikle en strømmeoppdatering for kommende versjoner av IOS? Kunne Apple gjøre oppgraderingen på en virtuell IOS-enhet i skyen og bare sende en restore ned til oss?

Via TUAW

Utvikling