Ubuntu 10.10 klar for nedlasting

Ubuntu 10.10 klar for nedlasting

Den populære Linux-distribusjonen lansert den 10.10.10.

Søndag, på den fengende datoen 10.10.10, ble Ubuntu 10.10 omsider lansert. Den oppdaterte versjonen, som også er kjent som Maverick, er tilpasset både desktop, servere og minibærbare.

- Vi er den markedsledende Linux-desktopen, sier forretningsutviklingsdirektør Steve George ifølge Computerworlds nyhetstjeneste.

Han mener Ubuntu Linux med sine 12 millioner brukere er en reell konkurrent for Microsoft Windows, og de skal fremdeles være helt gratis.

Fokus på nettsky

Det nye systemet fokuserer også mye på personlige nettsky-løsninger, og desktopversjonen har utvidet støtte for Canonicals sky-alternativ Ubuntu One. Denne skal ha mulighet for å samhandle med systemer som Iphone, Android og Windows.

- Ubuntu 10.10 for desktop og nettbrett er vår mest brukervennlige lansering noensinne, sier Canonicals konsernsjef Jane Silber i et presseskriv.

- Ubuntu Ones personlige sky-tjeneste vil plassere Ubuntu i sentrum for mange brukeres dataverden selv om de må eller foretrekker å bruke andre plattformer.

Det skal også være lettere å kjøre og konfigurere operativsystemet i forbindelse med utvikling av offentlige nettsky-miljøer, melder Canonical.

- Vi legger til funksjoner skal bygge bro mellom hybrid- og lokale datamiljøer. Det er infrastrukturlaget som muliggjør Cloud Computing, og Ubuntu 10.10 leder veien når det gjelder å sette åpen source-løsninger sentralt, sier Neil Levine, direktør for bedriftstjenester i Canonical.

2 gigabyte

Ubuntu One Basic vil muliggjøre deling og synkronisering av filer, kontakter, bokmerker og notater, og har en gratis lagringskapasitet på 2 GB. I betalingsversjonen Ubuntu One Mobile service vil det også være mulig å streame musikk til Iphone og Androidtelefoner.

Ubuntu 10.10 satser også på multitouch, enklere installasjon og bedre administrasjon.

Les mer om nyvinningene her:

Dette er nyhetene i Ubuntu 10.10

Ubuntu 10.10 kan lastes ned her.

Utvikling