Ubuntu gir deg skyløsninger

Ubuntu gir deg skyløsninger

Splitter nye Karmic Koala gir deg to gigabyte lagringsplass i skyen.

Ubuntu-skaper Mark Shuttelworth lovpriste forleden Windows 7. Men for mange Linux-brukere gjelder det å bruke Windows så lite som mulig.

Med Linux-distroen Ubuntu klarer mange det, uten problemer. Oppdateringene kan du stille klokka etter, og torsdag ble den nye versjonen sluppet: Ubuntu 9.10, kodenavn Karmic Koala

Quickly og Empathy

Den karismatiske bjørnen, om man skal ta navnet på alvor, byr på flere nyheter og forbedringer.

Gnome-nyheter, som at meldingsprogrammet Empathy erstatter Pidgin, ny login og sikkerhetsfunksjonen Apparmor i Evince, følger selvsagt med. Kubuntu 9.10, som bruker det grafiske miljøet KDE i stedet for Gnome, er også ute med sin første versjon for mini-pc-er.

Ubuntu er nå tilgjengelig i 25 språk, deriblant norsk, selv om denne versjonen ennå ikke regnes som fullt ut oversatt. Inkludert kommer Quickly, som er en ny funksjon som skal hjelpe utviklere med å lage og spre sine Ubuntu-programmer.

Ubuntu i skyen

Den nye versjonen av Server-utgaven gjør det også enklere å starte med Ubuntu Enterprise Cloud eller Amazons EC2.

Dessuten får alle to gigabyte med lagringsplass på skytjenesten Ubuntu One inkludert når du oppgraderer eller installerer den nye Ubuntu-versjonen. Plassen kan du bruke til å ta backup av filer, dele med andre eller rett og slett få tilgang til din data fra flere steder.

Oppstartstiden i Ubuntu skal også være kortere. I tillegg kommer små endringer som bruk av Linux-kjernen versjon 2.6.31, nye drivere, ext4-filformat som standard og en rekke andre nyheter.

Les om:

Utvikling