Ubuntu taper på Unity

Ubuntu taper på Unity

Ubuntu har lenge vært den mest populære Linux-distribusjonen. Nå taper de grunn til Mint.

Ifølge en oversikt på nettstedet Distrowatch.com over populære linuxdistribusjoner taper Cannonicals distribusjon Ubuntu brukere til distribusjonen Linux Mint.

Linux Mint er selv basert på Ubuntu, som igjen er basert på Debian. Linux Mint er noen ganger referert som "Ubuntu done right".

Ifølge kommentarer i forumer på Distriwatch og andre linux-nettsteder er flere lei av gjentatte og større endringer i Ubuntu-oppplevelsen, inkludert den omstridte beslutningen om å droppe grensesnittet Gnome 2.3 til fordel for Unity.

Linux Mints egne utviklere spekulerer også om årsaken til veksten faktisk ligger i valget om å beholde Gnome 2.3, blant annet i bloggposten Linux Mint 12 Preview .

Det er klart at det ligger en fordel i det trygge, kjente Gnome-grensesnittet, og Linux Mint har en fordel over Ubuntu i og med at de i tillegg til å beholde Gnome 2.3 som standardskrivebord åpner for en myk overgang til Gnome 3.0.

En annen fordel Linux Mint har over Ubuntu er at førstnevnte kommer forhåndsinstallert med full støtte for multimedia av de aller fleste typer og formater. I Ubuntu må slike funksjoner installeres i etterkant.

Utvikling