UltraEdit nå også på Mac

UltraEdit nå også på Mac

Populært Windows-program for programmerere finner veien til Mac OS X.

UltraEdit har siden lanseringen i 1994 vært en stor favoritt blant Windows-folket.

Programmet er en såkalt text editor, men er mer enn bare en vanlig tekstbehandler. Den er et ypperlig verktøy for den som programmerer og jobber med kode.

Og etter 15 år har altså UltraEdit kommet til Mac-plattformen, melder nettstedet TUAW.

Enkelt, men avansert

UltraEdit støtter en rekke ulike programmeringsspråk. Grensesnittet er Mac-optimalisert, og du kan enkelt tilpasse det til egne behov. Du kan velge hva slags fargekode som skal brukes, og hva slags skrifttype du vil se på skjermen.

Programmet har flere nyttige funksjoner for deg som programmerer, blant annet en avansert søk/erstatt-funksjon, organisering av filer i prosjekter og innebygd ftp-klient. I tillegg er det også støtte for redigering av heksadesimal-kode.

Ikke superbillig

Ifølge TUAW er UltraEdit for Mac lansert som en versjon 2.0 som har de fleste funksjonene som man finner i Windows-versjon 16.x. Systemkrav er en Intel-Mac med Mac OS X 10.5 eller senere.

UltraEdit er ikke programmet for deg på lavbudsjett. Mac-versjonen koster 79 dollar (cirka 460 kroner), mens en multiplattform-versjon for bruk på Mac, Windows og Linux koster 99,95 dollar (cirka 580 kroner). Programmet kan prøves gratis i 30 dager. Gå hit for nedlasting.

Alternativer til UltraEdit på Mac er for eksempel TextWrangler, TextMate og BBEdit. Les flere forslag hos Appstorm.

Utvikling