Utsikt til universet med Google Sky

Utsikt til universet med Google Sky

Vi har funnet en serie bilder som viser hvordan universet ser ut.

Søkegiganten Google utvider stadig, og tilbyr mye mer enn bare rene søk på Internett. Noe av det mest spennende fra selskapet er Google Earth, som ved hjelp av satellittbilder lar deg se hvordan jordkloden ser ut fra verdensrommet.

For ikke lenge siden utvidet Google tjenesten til å også vise bilder tatt motsatt vei, med et kamera rettet ikke mot jorda, med mot verdensrommet.

Amerikanske PC World har funnet frem til en serie bilder som gir et lite glimt av hvordan det ser ut det ute, i det uendelige tomrommet. Bildene kommer fra blant annet Hubble-teleskopet, Sloan Digital Sky Survey og Space Telescope Science Institute.

Bildene viser alt fra stjerner og galakser, til kometer og stjernetåker. Hvis du synes våre 16 bilder blir i minste laget kan du laste ned Google Earth, bytte fra å se på jorda til å se på verdensrommet, og uforske rommet på egenhånd. Du kan også velge å se nærmere på bildene vi har plukket ut, ved å taste inn søket som står i parentes under hvert bilde.

Oversikt over stjernebildene.

Når du starter opp Google Sky vil du se en hel mengde stjernebilder, som du så kan zoome deg videre inn på. Dermed gir programmet deg en komplett oversikt over kjente, og ukjente, stjernebilder. Vil du ha oversikt over hvilke stjernebilder som er hvilke når du ser opp på himmelen hjemmefra, kan du først zoome inn på huset ditt med Google Earth, for så å skifte til å se utover i verdensrommer, da vil du se det samme som du ser fra din egen hage.

Se bilder og les mer på neste side.

Utvikling