Verdens beste jobber for Visma

Verdens beste jobber for Visma

Rumenske Marius Bancila er ifølge Microsoft en av verdens beste utviklere.

Marius Bancila kan kalle seg en av verdens beste programmere. Microsoft har utnevnt han til ”Most Valuable Professional of the Year” for programmeringsspråket C++.

- Jeg begynte å programmere på et BASIC-liknende språk som 12-åring, forteller Bancila i en pressemelding.

Aktiv i flere fora

Microsoft Most Valuable Professional (MVP) Award er en årlig pris som gis til fremragende medlemmer av Microsofts verdensomspennende tekniske fagmiljø, som omfatter over 100 millioner deltagere. Utnevnelsen baserer seg på utviklerens faglige bidrag i fysiske og elektroniske fora i løpet av det siste året.

Av over 100 millioner medlemmer av Microsofts tekniske fellesskap er det rundt 20 utviklere innen hvert sitt område som får denne utmerkelsen hvert år.

Bancila har gjennom flere år utmerket seg i mange forskjellige tekniske nettverk, både etablerte fora i regi av Microsoft, og i flere nettfora han har opprettet selv.

- Da jeg gikk på college ble det mer seriøs programmering, og jeg valgte etter hvert å ta en master i informatikk ved det tekniske universitetet i Timisoara i Romania. Opp gjennom årene har jeg jobbet med mange ulike programmerings- og scriptspråk, som Pascal, C, C++, Java, JavaScript, LISP, Prolog, C #, VB.NET, MC++, C++/CLI, HTML, PHP og CSS. Men det er alltid C++ som har vært mitt førstevalg og favorittspråk, sier han.

Jobber for Visma

Den 31 år gamle utvikleren jobber ved Vismas kontor i Romania. Han har vært systemarkitekten bak den nye versjonen av økonomisystemet Visma Global, som brukes av norske bedrifter. Ved lanseringen for ti år siden var Visma Global forut for sin tid rent teknologisk. Microsoft har nå staket ut kursen for fremtidens serverplattform, som er 64 bits. Marius Bancila har vært en nøkkelperson i arbeidet med å løfte økonomiprogrammet fra 32 bits til 64 bits programvare.

- Visma Global er en av de første 64 bits ERP-løsningene i Norge. Marius er en viktig bidragsyter til at brukerne våre vil fortsette å ha et system som ligger i forkant av den tekniske utviklingen, og som utnytter den serverytelsen som blir tilgjengelig fremover, sier Einar Håbrekke, som er teamleder og sjefen til Marius.

Visma har hatt kontor og utviklermiljø i Romania i fem år.

- Vi har lykkes veldig godt med vårt kontor i Romania, ved å bygge stein for stein, og ved å ta tak i og jobbe systematisk med utfordringene som følger av kulturforskjellene. Gjennom å føre en god personalpolitikk har vi skaffet oss et godt rykte i Romania, og Visma har blitt en attraktiv arbeidsgiver for rumenske utviklere, forteller Einar Håbrekke.

- Vi vil fortsette å satse på vår utviklingsavdeling i Romania. Rumenske utviklere har generelt et svært høyt utdannelsesnivå og deres kompetanse står ikke tilbake for noen. Det har Marius Bancila nå ettertrykkelig bevist, tillegger divisjonsdirektør i Visma R&D, Dalip Dewan.

Utvikling