- Vi vil lekke Norton-kildekoden

- Vi vil lekke Norton-kildekoden

Symantec etterforsker om kildekoden til Norton antivirus er på avveie.

En hackergruppe har hevdet de besitter kildekoden til Norton Antivirus, som eies av Symantec. Symantec har satt i gang etterforskning.

Hackergruppen kaller seg selv ”The Lords of Dharmaraja” og hevder de stjal koden og relatert dokumentasjon fra servere tilhørende indisk etterretningstjeneste, i tillegg til ytterligere tilsvarende eiendeler tilhørende andre selskaper med kontrakter med indiske myndigheter.

Flere selskaper

Gruppen har lagt ut sitt budskap på Pastebin. Selv om det har blitt slettet nå, klarte Computerworlds nyhetstjeneste å få tilgang til budskapet ved hjelp av Google Cache. I pastebin postet de et dokument, i utgangspunktet et utkast, som beskriver programmeringsbrukersnittprosedyrer - API-prosedyrer - for Symantecs virusdefinisjons-generatortjeneste.

- Så lang har vi oppdaget (...) kildekoden til et dusin programvareselskaper som har signert avtaler med det indiske TANCS-programmet og CBI, skrev hackergruppen.

Ifølge Symantec stammer dokumentet hackerne har publisert utdrag fra fra 1999 og er ikke lenger relevant for nåværende programvare, og kan dermed ikke brukes som brekkjern mot nåværende programvare. Selskapet påpeker dessuten at utdraget som ble publisert ikke var kildekode.

Under etterforskning

Hackerne hevder imidlertid å ha kildekoden til Norton, som de vil publisere på et senere tidspunkt. Deretter har de som bevis publisert en liste over filene som angivelig skal være i kildekodepakka. Symantec har verken bekreftet eller avkreftet om fillisten stemmer overens med deres eget kildekodetre.

- Vi etterforsker for tiden denne påstanden, sier Chris Paden fra Symantec.

Problemet som kan oppstå om kildekoden til en fersk versjon av Symantecs antivirusmotor slippes, er at virus-skriverne kan bruke kildekoden til å lage virus som går under Symantecs radar.

Symantec er ikke første antivirusleverandør til å havne i en slik lei potensiell knipe. I inneværende måned for et år siden ble kildekoden til en eldre utgave av Kasperskys antivirus lastet opp på nett.

Les om:

Utvikling