Vil samle utviklerbransjen

Vil samle utviklerbransjen

Stiftelsen Cantara vil fremme programvareutvikling i Norge. Nå håper de bransjen blir med på spleiselag.

Karl J. Onstad, Stein Grimstad, Thor Henning ”Totto” Hetland og Tobias Torrisen har slått hodene sine sammen og opprettet Cantara - «stiftelsen for fremme av programvareutvikling i Norge». De har lang bakgrunn fra brukerforeningen Javabin, og etter at denne kom på beina har de nå trukket seg ut herfra. Men så ble de utfordret om å gjøre det samme for hele bransjen.

- Vi ble spurt om vi kunne gjøre en jobb for hele bransjen på tvers for å vise og styrke norsk programvare i verden, sier Totto.

Stiftelsesmøte

Tirsdag holdt de stiftelsesmøte på Ullevål stadion, med en rekke aktører fra bransjen til stede. Håpet er at bransjen skal like konseptet og slenge seg med på turen.

- Skal vi få til dette her, må bransjen selv ta ansvar. Dette får vi til selv om vi tar oss i nakken. Og det er noe vi må ordne selv, sier Totto.

Blant annet skal stiftelsen arbeide for at bransjen setter høye kompetansekrav til seg selv. Dette er viktig for å hindre at nordmenn blir utkonkurrert av utenlandske aktører med lave timepriser. Det skal også arbeides for at vi i Norge lager løsninger i verdensklasse, ved hjelp av effektive utviklingsmetoder og innovativ bruk av it.

Dette skal gjøres ved å støtte faglige aktiviteter i ulike miljøer, offentlig sektor, akademia og it-bedrifter.

På vei - fremdeles en vei å gå

Så langt er Cantara blant annet inne som juridisk enhet, økonomifunksjon og sparringspartner for Smidig-konferansen, og trår også til for arkitekturfagmiljøet IASA. Friprog, NNUG, NUUG og First Tuesday Oslo har også vist sterk interesse for samarbeid. Microsoft vil også være med.

Det har også blitt arrangert såkalte ”Geek Cruise” der fagpersoner fra forskjellige miljø løser komplekse problemstillinger.

- Det handler om fagutvikling, å låse fageksperter inne i samme rom. Slik som Geek Cruise – det er vanskelig å stikke av fra en båt, sier Totto.

- Cantera er alt i gang. Vi er rimelig fornøyd med hva vi har fått til så langt, men er fremdeles langt unna ambisjonsnivået.

De har lagt hodet på blokka, og trenger å få med folket. Les mer på neste side!

Les om:

Utvikling