Visma kjøper anbudsselskap

Visma kjøper anbudsselskap

Visma har sikret seg aksjemajoriteten i Narvik-baserte Kionor Anbudsservice.

Visma kjøper 51 prosent av Kionor Anbudsservice. I avtalen ligger også opsjon på å kjøpe resten av aksjene på et senere tidspunkt.

Kionor tilbyr informasjon, rådgivning og veiledning om offentlige anskaffelser for både innkjøpere og leverandører.

- Det Kionor gjør, er å ta anbudsforespørslene og sende de til de riktige leverandørene, som abonnerer på tjenesten. Men for oss er nok markedskontakten og kryssalgs-mulighetene vel så viktig som teknologien, sier Vismas konsernsjef, Øystein Moan, til Computerworld.

Rammeavtaler

Kionor passer godt inn i Vismas strategi for innkjøpsløsninger, og skal bidra til å styrke posisjonen innen dette området.

- Vi er aktive innenfor innkjøpsområdet, og har to rammeavtaler med staten, en løsning for anbudsadministrasjon og en for eprocurement. Med felles salg og utnyttelse av våre felles kundebaser vil dette styrke begge virksomhetene, mener Moan.

Selgere av aksjene og gründere av Kionor, Rolf Olav Johannessen og Sven Rindstad, fortsetter begge videre i selskapet. De sitter igjen med 49 prosent eierandel.

- De har høy kompetanse og vil være veldig viktige for oss i mange år framover. Det er viktig at de fortsatt har et eierskap til bedriften, derfor kjøper vi bare 51 prosent nå, sier Moan.

Noen millioner

Det nye selskapet vil trolig hete Visma Kionor. Det opprinnelige selskapet ble etablert høsten 2005, og utgikk fra Nor-Trykk Narvik, operatør av Norsk lysingsblad og DOFFIN-databasen. Selskapet er lokalisert i Narvik, har åtte ansatte, og hadde i 2007 en omsetning på 4,35 millioner kroner.

- Det er mye synergier å hente ut i framtida. Det aller mest spennende med oppkjøpet er hvordan dette vil utvikle Kionor på en ekspansiv måte, sier daglig leder Rolf Olav Johannessen.

- Visma ville ikke avsløre kjøpesummen. Men det kan kanskje du?

- Detaljer i avtalen skal ikke skal ut til tredjepersoner, men noen millioner er det jo snakk om, sier Johannessen.

Utvikling