Viste Microsoft Linux-veien

Viste Microsoft Linux-veien

Novell avblåser krigen mellom Microsoft og Linux. - Samarbeid er en vinn-vinn-situasjon, mener Stian Holmen.

Novell definerte i sin tid det klassiske lokalnettverket og Netware, med katalogtjenesten NDS (som senere ble eDirectory). NDS var perlen i en produktportefølje som også omfattet Exchange/Domino-konkurrenten Groupwise.

I Norge har satsingen rundt løsninger for identitet og tilgangskontroll lykkes sterkt. Dette er løsninger hvor en ansatt i et firma får en digital identitet, som ikke bare gir automatisert tilgang til dataområder og applikasjoner, men også bestemmer fysisk adgang til kontorer, lønningssystemer og HR. For å nevne noe.

- Vi så en vekst på 100 prosent for løsningene IAM (Identity and Access Management, red. anm.), sier Stian Holmen, Norgessjef for Novell i PC-Ware .

- Det er viktig å enkelt kunne kontrollere alle roller og identiteter en ansatt har. Både av kostnads- og sikkerhetshensyn. Ikke minst for å avslutte arbeidsforhold på en ryddig måte.

Holmen kan også fortelle om nesten dobling innen området "Endpoint", som omfatter administrasjonsprogramvaren ZenWorks og Linux-løsninger for pc-er.

- Vi så også en nesten 40 prosent økning for datasenterløsninger, sier Holmen.

Det er her Linux-serverløsninger og gamle NetWare ligger.

Vinn-vinn med Microsoft

- Målet er å ta Red Hat, ler Stian Holmen.

Vi har spurt ham om hvem som lider under samarbeidet mellom Novell og Microsoft.

Novell tok i 2006 et uventet steg i den daværende striden mellom Microsoft og Linux-miljøene. Garantier om samfungerende løsninger og gjensidig utvikling, førte til at Microsoft ble en stor aktør i Linux-markedet.

Reaksjonene lot ikke vente på seg etter annonseringen. Les videre på neste side!

Les om:

Utvikling