Vurderer å flytte Javazone

Vurderer å flytte Javazone

Utviklerkonferansen har sprengt Spektrum, og må se seg om etter nye lokaler om de vil bli større.

- Ja, vi er i gang med oppsummeringen av Javazone 2008. I januar starter vi med organiseringen av konferansen i 2009. En av punktene på agendaen er om vi holder oss til Oslo Spektrum, sier Andreas Røe, lederen til det som regnes som den største utviklerkonferansen i Skandinavia.

Ifølge Røe måtte organisasjonen skuffe mange som ønsket seg en inngangsbillett. I fjor ble arrangementet flyttet fra Oslo Plaza til Oslo Spektrum av plasshensyn, men det er ikke nok lenger.

- Vi hadde en epost-storm de siste ukene før konferansen, av de som ikke fikk tak i en billett. Kapasiteten er sprengt. Vi kan ikke bli større i Oslo Spektrum. Så vi må først sette oss ned og se på rammene til neste års konferanse, sier han noen uker etter konferansen.

SE VIDEO: Koderne rocket til spillmusikk

Det Røe er mest fornøyd med er bruken av videoforedrag. Alle seanser på javazone er filmet og bearbeidet, og ligger tilgjenglig for alle på nettsidene til Javas brukerforening, Javabin, www.java.no.

- Noen av disse er svært populære. Foredraget til Kevlin Henney, Objects of Desire, har allerede blitt sett 1 000 ganger, forteller han.

Kvalitet frem for kvantitet

It-karriere møtte Javazone-sjefen også onsdag morgen 17. september, da dørene til tidenes syvende Javazone-konferanse har akkurat åpnet. Rundt 2300 deltakere fordøye foredrag fra til sammen 121 foredragsholdere, hvorav 43 har tatt turen fra utlandet.

- Vi vil ha skikkelig kvalitet på konferansen, fremfor å presse inn flest mulig folk. Og vi gjør jo heller ikke dette for å tjene penger på arrangementet, konstaterer Røe.

LES OGSÅ: Java får tøff konkurranse

Etter en oppsiktsvekkende morgenkonsert med skrullebandet Hurra Torpedo, med Kristopher Schau og "bare Egil" Hegerberg i hovedrollene, får faglegenden Erich Gamma æren av å åpne konferansen med sitt foredrag "Agility at Scale".

Gamma regnes som en av verdens aller største profiler innen systemutvikling i verden, og er en av frontfigurene i Java Eclipse-prosjektet. Sitteplassene er for anledningen satt opp som et slags amfi, med hovedpersonen i midten og tilskuere både foran og bak. Interessen er upåklagelig. Samtlige stoler er opptatt.

Deretter går det slag i slag, med seks parallelle spor. Det er med andre ord fysisk umulig å få med seg alt som skjer. Men Røe og kompani har lagt til rette for at deltakerne skal få med seg mest mulig. Store skjermer i utstillingsområdet viser de ulike foredragene, og deltakerne kan ved hjelp av spesielle headset velge hvilket foredrag de ønsker å høre på.

Beklageligvis har foredragsholder Jon Bing blitt syk og sett seg nødt til å avlyse seansen.

- Men det er ikke noe stort problem. Det er masse annet å velge blant, betrygger Røe.

LES OGSÅ: - Nei, det er ikke bare koding!

Artikkelen er et utdrag fra Computerworlds bilag It-Karriere.

Les om:

Utvikling