Windows 10 kommer den 29. juli

BEKREFTER: Microsofts OS-sjef Terry Myerson har nå bekreftet at Windows 10 skal være klar 29. juli. (Foto: Microsoft)

Windows 10 kommer den 29. juli

Microsofts OS-sjef avslører datoen for når den endelige versjonen av Windows 10 kommer ut.

Den ferdige versjonen av Windows 10 blir tilgjengelig onsdag 29. juli.

Terry Myerson, sjefens for operativsystemdivisjonen hos Microsoft, gjorde mandag slutt på spekulasjonene om når Windows 10 er klar.

Som kjent har en prøveversjon vært tilgjengelig i lengre tid, med stadige oppdateringer.

Samtidig har verdens it-presse vært full av spekulasjoner om når den endelige versjonen kommer på markedet. Så sent som lørdag la amerikanske PC World ut en nyhetssak om at lanseringsdatoen ville være 31. august.

Dette viser seg nå å være feil.

- Hallo, verden

- Hallo, verden: Windows 10 blir tilgjengelig 29. juli, er tittelen på blogginnlegget som Myerson har lagt ut i dag, 1. juni.

De som ikke tror det, kan bare spørre Cortana, skriver Myerson.

Cortana er som kjent Microsoft personlige digitale assistent, som også kan snakke.

Fire millioner testere

Takket være grundig testing hos mer enn fire millioner deltakere i prøveprosjektet Windows Insiders har Microsoft gjort store forbedringer av Windows 10, ifølge Myerson.

I det hele tatt er det store tall Microsoft nå slår om seg med. - Vi designet Windows 10 for å skape en ny generasjon av Windows for 1,5 milliarder Windows-brukere i 190 land verden over, skriver Myerson i bloggen sin.

Microsofts visjon

Han fremholder at Windows 10 vil være i tråd med Microsofts visjon om mer personlig databehandling, basert på tillit der Microsoft lover å beskytte og respektere brukernes personlige informasjon, mobilitet på tvers av mange slags enheter og naturlig samhandling med  brukernes Windows-enheter.

- Vi har designet Windows 10 til å kunne kjøres på vår største familie av enheter noensinne, inkludert Windows-PC-er, Windows-nettbrett, Windows-telefoner, Windows-baserte Tingenes internett, Microsoft Surface-enheter, Xbox One og Microsoft HoloLens - alt knyttet sammen for at du skal bli i stand til å utføre store oppgaver, skriver Myerson.

Han lover at Windows 10 vil være raskere enn noen tidligere Windows-versjon, med kjapp oppstart og rask oppvåkning etter dvale. 

Windows 10 vil også være den sikreste plattformen noensinne, med Windows Defender inkludert som gratis beskyttelse mot ondsinnet programvare. Windows 10 vil være den eneste plattformen med garanti om kontinuerlig levering av gratis sikkerhetsoppdateringer i hele levetiden til enhetene som Windows 10 støtter, ifølge Microsofts OS-sjef.

Den første versjonen av Windows 10 vil være for pc-er og nettbrett, fremgår det av forbeholdene som Microsoft nå går ut med.

Microsoft påpeker også at visse funksjoner vil kreve spesiell maskinvare og at Continuum for Windows-nettbrett og -mobiler bare vil fungere på utvalgte modeller.Continuum er betegnelsen på teknologien som gjør at nettbrett og mobiler kan fungere som fullverdig PCmed tilkoblet monitor, mus og tastatur.

Utvikling