- Windows 7 bedre på bærbare

- Windows 7 bedre på bærbare

Microsoft har lært av feilene fra Vista. Windows 7 er langt mer skreddersydd for bærbare maskiner, sier selskapet.

Microsoft innrømmer å ha lært en lekse av Vista: At det er forskjeller på krav og funksjonalitet til operativsystem ment for stasjonær versus bærbar.

Selskapet hevder resultatet av lærdommen, er at Windows 7 fungerer langt bedre på bærbare, skriver Channel Web.

Ser nå forskjell

Det Microsoft konkret har gjort under utviklingen av Windows 7, er ifølge Windows-direktør Mike Nash å studere hvordan Vista fungerer på bærbare under forskjellige forhold, som på jobben versus hjemme.

- Vi pleide å behandle bærbare som batteridrevne stasjonære som kunne klappes sammen, men etter å ha brukt litt tid med å se på fundamentet av Vista og hvor prosesser bruker strøm, ser vi at bærbare ikke er som stasjonære, sier han.

Denne kunnskapen skal selskapet ha brukt til å øke hastigheten på oppstart og avslutning, samt å forbedre batteritiden. For å forbedre batteritiden har Microsoft ifølge Nash blant annet sett på driverrutinene som i Vista har inneholdt en feil som har forhindre datamaskinen fra å gå helt i dvalemodus.

Skryter av selskapet

Andry Kretzner fra Bold Data Technology har testet betaen, og sier seg imponert over hurtigheten i oppstart og avslutning. Han hevder også 7-ern later til å være smartere når det gjelder nettopp det å flytte datamaskinen mellom hjemme, kontor og offentlig nett. Han tror driverproblemene bør være en saga blott ettersom Microsoft nå har jobbet i lang, lang tid med driververket som er basert på Vista.

Todd Wank, markedsdirektør hos Nor-Tech, mener det faktum at Microsoft nå ser forskjell på bærbare og stasjonære, er et kroneksempel på at Microsoft lytter til sine partnere.

Les om:

Utvikling