Windows 8 får app-butikk

Windows 8 får app-butikk

Microsoft bekrefter at Windows 8 vil være utstyrt med "app store" og risikerer konfrontasjon med Apple.

Microsoft har endelig begynt å løfte offisielt på sløret rundt Windows 8.

På bloggen Building Windows 8 bekreftet Steven Sinofsky, direktør for Microsofts Windows- og Windows Live-divisjon, nylig at Windows 8 vil være utstyrt med en applikasjonsbutikk.

Microsoft har tidligere kommet med enkelte detaljer om Windows 8, men hadde inntil nylig ikke sagt noe om muligheten for å kjøpe og laste ned programvare.

Meldingen om applikasjonsbutikken kommer ikke som en overraskelse for mange analytikere. Det gjenstår imidlertid å se hvorvidt Microsofts løsning vil være en lukket løsning etter modell fra Apples App Store. Stephen Baker, analytiker i NPD Group, tror ikke Microsoft vil lukke butikken.

- Jeg tror det alltid vil finnes måter for forhandlere og OEM å delta i programvaresalget. Microsoft er en grunnleggende god kanalpartner, sier han til amerikanske Computerworld.

Omstridt begrep

"App store" er et omstridt begrep. Apple, som lanserte sin App Store for iOS i 2008, mener de har rettighetene til begrepet, mens Microsoft og Amazon mener begrepet ikke kvalifiserer til merkevarebeskyttelse.

I januar ba Microsoft det amerikanske U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) om å avslå Apples merkevaresøknad. Begrunnelsen til Microsoft er at "app store" et generisk begrep som også Apples konkurrenter bør få lov til å bruke.

Ifølge Computerworld har både Apple og Microsoft nå ansatt lingvistikkeksperter for å undersøke bruken av begrepet "App store".

Amazon, som kaller sin Android-nedlastingstjeneste Appstore, har på sin side kranglet med Apple i retten siden mars etter at Apple beskyldte Amazon for brudd på merkevarelovgivning.

Microsoft kommer med mer informasjon om Windows 8 på sin Build-konferanse i California den 13. september.

Microsoft bekrefter at Windows 8 vil være utstyrt med en applikasjonsbutikk.

Les om:

Utvikling