Windows Store er åpen for utviklere

Windows Store er åpen for utviklere

Sjekk om du kan få gratis konto i Microsofts egen app store for Windows 8-apper.

Utviklere kan nå sende inn søknadene sine til Microsoft for å legges ut i Windows Store, app-butikken for Windows 8 og Windows RT.

Både gratis- og betalapper er velkommen i Windows Store, melder Computerworlds nyhetstjeneste.

Gratis konto med MSDN

Windows Store-applikasjoner bruker grensesnittet tidligere kjent som Metro, og som nå har fått navnet Modern. Grensesnittet er utviklet med tanke på berøringsskjermer.

Samtidig kunngjør Microsoft et program hvor enkelte MSDN-medlemmer (Microsoft Developer Network) som kvalifiserer vil få gratis utviklerkonto i Windows Store i ett år.

De som kvalifiserer for gratis Windows Store-konto er utviklere som har MSDN Visual Studio Professional, Test Professional, Premium, Ultimate eller Bizspark MSDN-abonnement.

I tillegg får studenter som er Dreamspark-medlemmer i MSDN får også gratis utviklerkonto i den nye app-butikken.

Må vinne utviklere

En solid app-store vil være viktig for at Windows 8 og ikke minst Windows RT skal vinne frem i markedet, og da er det viktig å få utviklerne med så tidlig som mulig.

Siden Windows 8 også kan kjøre vanlige programmer utviklet for Windows, er det desto viktigere for Windows RT at Windows Store kan by på et godt utvalg av applikasjoner fra starten av for å lykkes i konkurranse med veletablerte Apple og Google Android.

Da er det praktisk å komme i gang med gratis konto for utviklere.

Windows 8 i oktober

Microsofts nyeste OS, Windows 8 er utviklet for x86 og ARM, og slippes løs på verden den 26. oktober da de første nye maskinene med det nye operativsystemet legges ut for salg.

Les om:

Utvikling